Popularan tretman za lice osvojio internet: U samo 3 koraka mitiseri sami ispadaju iz pora

Otkrivamo kako se oslobodite mitisera na licu

  • 3

Baš poput Instagrama i Jutjuba, nova društvena mreža Tik Tok okuplja mnogobrojne influensere koji rado sa svojim pratiocima dele savete iz raznih životnih oblasti, od mode, sporta, zabave do lepote.  Tako se ovih dana na ovoj internet platformi pojavio video na kome jedna blogerka pokazuje fenomenalnu tehniku za uklanjanje mitisera uz pomoć konca za zube.

Popularnu metodu praktikuje sve veći broj žena širom sveta jer evidentno pod pritiskom tankog končića začepljene pore se cede iz same dubine.

Blogerka je tako u vidu tutorijala pokazala tri jednostavna koraka uz pomoć kojih možete da se otarasite mitisera.

@mua.alleREMOVE YOUR BLACKHEADS RN😱 #fyp #foryou #diy #skin #skincare #pimple #pimples #hack #trick #trending #4u #makeup #beauty♬ original sound - mua.alle

Prvo, natopite peškir vrelom vodom i držite ga preko T zone lica oko pet minuta kako biste zagrejali kožu i otvorili pore. Potom je potrebno da uzmete dva zubna konca na držaču ili običan konac, a potom da prevučete od korena nosa ka spoljašnjem delu nozdrva. Primetićete da se sva prljavština i znoj skupljaju na koncu. Krajnji korak je da očistite lice pamučnim tuferom i dezinfikujete ga.

Međutim, da li je ova tehnika sigurna?

Ava Šamban, dermatolog, ističe da je "metoda sasvim bezbedna, ali da ne bi trebalo da koristimo zubni konac na držaču kako se ne bi urezao u kožu lica".

Takođe, važno je napomenuti da konac mora biti sterilan. Ukoliko imate upaljene bubuljice i akne, postoji mogućnost da se bakterije prošire po celom licu što dalje može da dovede do pojave infekcije.

(Telegraf.rs/K.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA