Još jedna pobeda srpske lepote

Fotografija koja je zadivila svet

  • 1
srpske lepotice u Parizu Foto: Nino Rakichevich

Čuvena svetska kompanija SONY Japan, uvrstila je među 20 najboljih fotografija prošle godine i fotografiju Nina Rakočevića, profesora modne fotografije iz Los Anđelesa, na kojoj su srpske lepotice u Parizu u modelima kreatorke Marije Šabić, pod dirigentskom palicom stilistkinje Sune Moje, a sve u produkciji Vesna de Vinče.

- Ova fotografija je nastala kroz manifestaciju Srpski dan mode (Serbia Fashion Day), događaj koji se već godinama održava u Parizu u rezidenciji srpske ambasadorke Nataše Marić, kojoj se ovom prilikom još jednom zahvaljujem. U timu fotografa već godinama imamo sjajnog Nina Rakočevića koji je naš najuspešniji modni fotograf u svetu. Zahvaljujući Ninu dobijamo sve veću internacionalnu reputaciju - rekla je Vesna de Vinča.

Ona je istakla da je veoma iznenađena i srećna što ova manifestacija koja kroz visoku modu afirmiše srpsku kulturu, istoriju, tradiciju i naše poznate svetski važne ličnosti – ostavlja ovakve izuzetne, svetske tragove.

- Zahvalila bih se celom timu koji realizuje ovu manifestaciju i snimanja, ali pre svega Ministarstvu inostranih poslova Republike Srbije koje nas već godinama podržava u nastojanju da formiramo novi i lepi lik Srbije. Internet je pun fotografija i video-materijala koje su napravili strani fotografi i strane TV. Ove godine smo imali više od 30 stranih kamera i 450 uvaženih gostiju iz inostranstva, jer pre svega ovaj koncept radimo da bi svet kroz modu informisali o našoj kulturi pre svega iz doba Nemanjića - rekla je Vesna de Vinča.

- Pre 12 godina je nastao projekat „Srbija zemlja jorgovana“ koji je temelj Srpskog dana mode, i iz koga domaći i strani kreatori crpe teme za kolekcije koje prezentiraju u okviru ove manifestacije u Parizu. Ne mogu a da ne pomenem i koautora projekta NJKV Kneza Aleksandra Pavlova Karađorđevića koji se sigurno smeška na nebu, gledajući nas kako smo uporni i sve uspešniji u našoj zajedničkoj misiji - rekla je Vesna de Vinča, autor "Srpskog dana mode" i projekta "Srbija zemlja jorgovana".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    4. februar 2020 | 11:18

    Prelepa fotografija,ali u Parizu ni jedna tv ili novine ni su objavili ni rec, o toj nasoj manifestaciji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA