Od bradice do ožiljka: 8 fizičkih stavki koje žene obožavaju kod muškaraca

Psiholozi su istakli da muškarci sa psima ženama deluju kao brižniji i potencijalno dobri očevi...

  • 2

Ne izgleda svaki muškarac kao Bred Pit ili Džordž Kluni. Nekad sija nečim što se teško može opisati rečima, pa se dami jednostavno dopadne, a ne zna zašto.

Ovo su 8 fizičkih stavki koje je potrepila nauka, a zbog njih žene lude za muškarcima...

Ima bradicu

Dlačice od nekoliko dana mogu biti privlačnije od glatke ili žbunaste brade. Rezultati jedne studije, koja je obuhvatila 351 heteroseksualnu ženu, pokazali su da najviše vole ovakve brade. Međutim, muškarci, nemojte dopustiti da zaraste u "žbun".

Ima ožiljak

Istraživanje sprovedeno na Univerzitetu u Liverpulu obuhvatilo je 220 muškaraca i žena kojima su pokazivane fotografije ljudi sa ožiljcima i bez. Žene su se u velikom broju izjavile da su im muškarci, koji nosi pečate od nekadašnjih tuča ili nezgoda, privlačniji nego oni bez. To im daje osećaj da su "hrabriji i muževniji".

Ima psa

Nakon eksperimenta u Izraelu, psiholozi su istakli da muškarci sa psima ženama deluju kao brižniji i potencijalno dobri očevi.

Nosi crveno

Crvena je bolja ljubavi i Dana zaljubljenih, pa je ženama dopadljivija. One muškarce koje nose ovu boju vide kao društvene, uspešne i sa većim novčanim prihodom.

Redovno jede luk

Jedno istraživanje se sastojalo iz toga da je 42 muškarca zamoljeno da jede i ne jede luk, pa su korišćeni tuferi kojim su pokupljeni mirisi ispod njihovih pazuha u narednih 12 sati. Potom je ženama dato da ih pomirišu. Mirisi muškaraca koji su jeli luk su okarakterisale kao privlačnijim. Zbog velikih zdravstvenih koristi od jedenja belog luka, istraživači veruju da su dame podsvesno birale muškarce sa najboljom ishranom.

Džejson Statam (47) Džejson Stejtam / Foto: Tanjug/AP

Ne smeta mu što ćelavi

Četvrtina muškaraca oćelavi do 30. godine. Međutim, to ih može učiniti još privlačnijim. Istraživači sa Univerziteta u Pensilvaniji su ispitanicima dali fotografije raznih muškaraca, sa kategorijama privlačnosti, samopouzdanja i dominantnosti. Muškarci bez kose su bili na prvom mestu u sve tri.

Noge mu nisu predugačke

Noge koje čine pola visine muškarca su ocenjene kao najprivlačnije, pokazalo je istraživanje koje je uključilo 800 žena. Jednake proporcije mogu biti indikator dobrih gena.

Ne objavljuje selfije

Koliko god bio privlačan, muška arogancija nije simpatična. Muškarci koji na društvenim mrežama pokazuju i druga interesovanja osim svog fizičkog izgleda, privlačniji su ženama - pokazalo je studija Univeziteta u Oksfordu. Za one koji objavljuju mnogo selfija, verovatnije je da su nesigurniji i manje dopadljivi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA