≫ 

Uzela je makaze u ruke i samo ih provukla kroz kosu: Nećete verovati šta se pojavilo na površini

Ako vam je kosa beživotna možda ste i sami tome doprineli, a da toga niste ni svesni

  • 3
Kosa

Printskrin Tik Tok / sydandmalone

Sanjate o tome da imate gustu i negovanu kosu? Onda morate da vodite računa o proizvodima koje koristite!

Nega kose nije nimalo lak posao. Postoji toliko proizvoda koje možete kupiti, koji obećavaju obnavljanje dlake, podsticanje volumena i rasta, međutim trebalo bi da budete jako obazrivi kada birate sredstva za pranje i stilizovanje.

Ako vaš šampon sadrži previše parabena, može vam se desiti da se na dlaci zadrži supstanca koja podseća na plastiku, tvrdi frizerka Sidni iz Sijetla.

Ona je zabeležila video snimak na kome vidimo kako uzima makaze u ruke i provlači ih kroz pramen kose. Na sečivu se skuplja neobična providna materija koja se prethodno nalazila na površini dlake.

- Ovo je ono što pojedini proizvodi mogu da učine vašoj kosi. Recite ne silikonima i parabenima - napisala je Sidni u klipu.

@sydandmaloneSO. SATISFYING. 😮 ##hairstylistcheck ##MoodBoost ##foryoupage♬ My Hair Is Oily - Anton Barbeau

 

Parabeni su konzervansi koji se koriste u proizvodima kozmetike koji pomažu u ograničavanju razvoja bakterija, plesni i kvasca. Najčešće korišćeni parabeni su metil, etil, propil i butil parabeni, i često se nalaze u hidratantnim i kremama protiv starenja.

Silikon sprečava prodiranje vlage u dlaku i postaje poput magneta za prljavštinu. U suštini, nekoliko dana ćemo imati dobar sjaj, ali vremenom će prikupiti još više nečistoća. Zbog nedostatka vlage, kosa će postati vrlo lomljiva i može dovesti do lomljenja.

Šamponi pre svega treba da služe za uklanjanje soli, sebuma i prljavštine, zbog toga treba da koristite blage šampone. Zapamtite, šampon ima ipak jednu ulogu, a to je čišćenje.

Kakve šampone vi koristite? Da li uvek gledate sastojke na etiketi?

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA