≫ 

Tehnika disanja koja garantuje tanji struk: Do savršeno ravnog stomaka u samo 4 jednostavna koraka

Za najbolje rezultate potrebno je da je praktikujete dva puta nedeljeno po 10 minuta

  • 2
Alana Blačard Printskrin Instagram / alanarblanchard

Profesionalna surferka Alana Blančard iz Amerike tvrdi da postoji tehnika disanja koja smanjuje nadimanje stomaka, pomaže kod bolova u leđima i sužava struk.

Mlada mama Alana objavila je na Jutjubu video snimak na kome pokazuje relativno nepoznatu metodu disanja  koju je koristila nakon porođaja kako bi se oslobodila jakog bola u leđima zbog koga nije mogla da se takmiči u surfovanju.

- Ova tehnika mi je pomogla kod teških bolova u leđima koje sam imala prošle godine, a primetila sam i promenu u izgledu svog stomaka - rekao je 30-godišnja žena.

Neobičnu metodu osmislila je doktorka Endži Muler koja je bila inspirisana tehnikom hipopresivnih vežbi, treningom koji se danas koristi kako bi se poboljšao tonus stomaka nakon porođaja ili poboljšao opšti izgled.

- Klasične vežbe poput trbušnjaka i izdržaj (plank) zapravo ne pristupaju svim mišićima kao što to radi ova tehnika. Ona aktivira najdublje mišiće jezgra kroz neutralan položaj kičme i pravilan dah - kazala je dr Endži u videu.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Alana Blanchard (@alanarblanchard) on

Kako se sprovodi tehnika disanja?

1.  Stanite sa nogama u širini kukova. Održavajte neutralni položaj kičme (u kojem je ona najstabilnija) i savijte kolena.

2. Udahnite kroz nos i izdahnite kroz usta.

3. Blokirajte prolaz između usta i nosa i zadržite dah.

4. Ponovite postupak.

Za najbolje rezultate potrebno je da je praktikujete dva puta nedeljeno po 10 minuta.

Alana i doktorka su dale detaljna uputstva o tome kako sprovesti tehniku disanja u sopstvenom domu, a kako izgleda kompletan trening pogledajte u sledećem videu:

Video: Smršala 15 kilograma samo zato što je koristila ovu jednostavnu spravu svaki dan

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA