≫ 

Najnoviji estetski zahvat koji rade slavne lepotice: Dobro pogledajte u njihove oči

Instagram estetika koja dominira našom kulturom...

  • 3
Kendal Džener i Kajli Džener Printskrin Instagram/kyliejenner

Ako ste se ikad zapitali zašto mnoge žene na Instagramu imaju potpuno isto lice (velike oči, pune usne, tanak nos, šiljata brada) i sve neverovatno podsećaju na manekenke Belu Hadid i Kendal Džener, tajna se može kriti u korišćenju aplikacija za postizanje seksi izgleda, ali i estetskim operacijama.

Poslednji trend među slavnima je neinvazivna metoda pod nazivom lifting nitima koja se najviše koristi za korekciju kapaka i iskošavanje oka (fox eyes) pomoću posebnih medicinskih niti koje se uvlače u različite slojeve kože.

Šta je lifting nitima?

Lifting nitim u osnovi predstavlja nehirurško podizanje obrva, postiže se ubacivanje malenih medicinskih niti u lice koji zatežu kože, omogućavajući plastičnom hirurgu ili dermatologu da „podigne“ različite delove lica i tela, u zavisnosti od toga gde ih ubacuju.

- Rastvorljive niti su prekrivene mikroskopskim bodljicama koje se usidre u tkivo, povlače ga i drže čvrsto na mestu -  kaže dr Šerin Idris, dermatolog iz Union Laser Dermatology klinike iz Njujorka.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by WELCOME TO REALITY (@celebface) on

Iako ih tehnički možete umetnuti bilo gde na telu, doktorka Idris kaže da je poslednjih godina povećan broj pacijenata koji traže da im se zategne područje slepoočnice i obrva u pokušaju da vrate taj zdrav izgled i sjaj očiju.

Iako lifting nitima nije baš najnovija metoda, tek je nedavno stekla veliku popularnost zahvaljujući najpoznatijim svetskim modelima među kojima su Bela Hadid, Kendal Džener i Emili Ratajkovski koje su predstavile svoj novi mačkasti izgled.

Na Instagramu se pojavio i popularan nalog na kome je nedavno objavljena serija fotografija posvećena estetskim zahvatima poznatih zvezda, sa rezultatima pre i posle procedure.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by ANI M. // APRN-BSN, MSN💍 (@moon__aesthetics__) on

Komentari su podeljeni, neki ljudi su protiv ovog izgleda, drugi tvrde da je lifting nitima zapravo opasna procedura, a neki se pitaju da li su zaista lepotice svetskog glasa radile ove operacije.

Te fotografije su pomalo zabluda

- Ove slike izgledaju kao da su snimljene neposredno pre i nakon umetanja niti, što je malo nepravedno, jer je taj efekat povlačenja zapravo samo privremen. Prve dve do tri nedelje videćete samo lepo„ podizanje “, a zatim vaše telo počinje da apsorbuje niti i onda se ono postepeno spušta - kaže dr Idris.

Dakle, ako je vaš krajnji san da izgledate kao Instagram model, lifting nitima će vam dati efekte samo nekoliko nedelja, maksimalno.

Ali lifting nitima ima i trajan uticaj na vašu strukturu lica.

- Dok vaše telo apsorbuje niti, ono stvara novi kolagen oko tog područja, pomažući da se malo zadrži efekat tokom vremena -  ističe njujorški dermatolog.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Bella 🦋 (@bellahadid) on

Ipak, važno je znati da je neophodno da kontinuirano radite tretman kako biste postigli rezultate.

- Budući da efekat bledi tako brzo, pacijenti bi mogli biti primorani da se vraćaju u kliniku na svaka dva meseca, a to bi moglo biti opasno. Nikada ne bih preporučila da se radi lifting više od dva puta godišnje - kaže dr Šerin.

I to ne zbog toga što je ova procedura opasna (lifiting nitima mora da radi iskusan lekar sa sertifikatom), već zbog mesta na koje se niti umeću.

-  Kapak i obrva su tako malena područja da postavljanjem većeg broja niti u uskom vektoru može izazvati tonu ožiljaka i trauma - kaže dr Idris dodajući da takođe može povećati rizik odbacivanja stranih tela - vaš imuni sistem bukvalno pokušava da uništi i istisne niti, a to je bolno, rizično i loše.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by SNATCHED LA (@snatched.la) on

U slučaju da imate problema sa estetikom kapaka i očiju, doktora ipak savetuje da izaberete neku od hirurškim metoda kao što su podizanje obrva i / ili operacija očnih kapaka.

Da li ste primetili ovaj trend među slavnim lepoticama? 

(K.M./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA