≫ 

Nikola iz Užica je smršao 35 kg i postao maneken: Nije jeo 16 sati dnevno, ali to nije jedna caka

Nikola je za Telegraf otkrio kombinaciju ishrane i vežbi koja mu je pomogla da doživi potpunu transformaciju

  • 32
John Nyzli, Nikola Gogić Foto: Instagram//johnnyzli

Nikola Gogić (33) iz Užica svojom transformacijom intrigirao je javnost u Srbiji. Naime, on je smršao neverovatnih 35 kg i uspeo da postane muški model.

Njegove fotografije od pre i posle govore više od reči i dokaz su da je sve moguće ukoliko imate snažnu volju i želju za promenom.

Nikola je za Telegraf otkrio detalajn režim ishrane i vežbi koji je sprovodio nakon čega se desila njegovca neverovatna transformacija.

- Prvi put sam počeo da drzim dijetu kad sam imao 115 kg sa 26 godina, tada sam bio najteži u zivotu i osećao sam se baš loše zbog toga. I pre toga sam bio aktivna osoba išao sam u teretanu, igrao basket i slično, ali sve je to besmisleno ako i dalje jedeš brzu hranu i slatko. Kad sam rešio da počnem izbacio sam skoro sve proste ugljene hidrate, kao što su beli hleb, testa, pite, a pošto sam Užičanin i nažalost morao sam da izbacim i komplet lepinje iz ishrane - kazao nam je on.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by @johnnyzli on

Ipak presudno je bilo raskrstiti sa nezdravom hranom.

- Prestao sam da kupujem slatkiše i počeo da jedem zdrave ugljene hidrate, npr. ovsene pahuljice sa nemasnim jogurtom, mnogo više povrća, belo meso, jaja, pečurke, sve što je "low" u kalorijama a "high" u proteinima, samo sam pretraživao "low calorie high protein foods" i jeo odatle šta mi se sviđa - kaže Nikola.

- Nekad u to vreme sam išao u Rusiju da radim na gradilištu tako da sam uspeo da smršam sa 115 na 100 kg. Posle toga sa 29 godina, da bih počeo da se bavim modelingom morao sam da izgubim sav višak kilograma. Na internetu sam čitao o intermittent fasting dijeti - rekao nam je i objasnio o kakvoj dijeti je tačno reč.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by @johnnyzli on

- Princip intermittent fasting dijete je vrlo jednostavan i svodi se na nekoliko pravila kad se jede, a kad se ne jede (posti). 8h u toku dana je period kada jedete – to je prozor. 16h u toku dana je drugi period kada ništa ne jedete – možete piti samo vodu, čaj ili kafu bez šećera. U ovom periodu se ne unose kalorije pa nema ni salata, nema voća, a ni sokova, čak i ako na sokovima piše da su diet, zero, i tvrde da u sebi nemaju šećere u sebi već veštačke zaslađivače. Veštački zaslađivači su zadnja stvar koja vam treba u ishrani. Naravno ni to neće pomoći da smršate ako niste u kaloriskom deficitu, ali meni je taj način odgovarao - otkrio je Nikola i objasnio koju je fizičku aktivnost primenjivao.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by @johnnyzli on

- Pomenutu ishranu sam kombinovao sa trčanjem 3, 4 puta nedeljno i vežbama u parku, u to vreme sam napravio grešku pošto nisam išao u teretanu i dizao tegove pa sam i izgubio mišićne mase. To je jedina stvar što bih promenio da mogu, ali sada radim na tome da dodam malo više mišićne mase, samo to ide dosta sporije od mršavljenja - zaključio je on.

Video: Seksi ples Emili Rajtovski u tangama: Ne zna se da li je bolja spreda ili otpozadi

(Telegraf.rs/B.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA