≫ 

Način na koji čupate obrve može da ubrza starenje kože: Na ovo obavezno obratite pažnju

Ovo je posebno važno za dame koje imaju jake i tamne dlačice na obrvama

  • 1
Devojka Foto: Pexels/Alexander Mils

Iako čupanje obrva mnogim damama predstavlja rutinsku stvar, koju obavljaju gotovo svakodnevno, stručnjaci za lepotu savetuju da budemo pažljiviji kada uklanjamo dlačice, kako ne bismo oštetili nežnu kožu oko očiju... Nepravilno čupanje bi čak moglo da utiče na ubrzano starenje kože.

Predeo oko očiju se smatra najnežnijim delom lica, upravo zato što je koža na ovom mestu najtanja i najosetljivija.

Takođe, na ovoj regiji se pojavljuju i prvi znaci starenja, što znači da je vrlo važno sprovoditi delikatnu negu, ali i voditi računa o svakom tretmanu koji koristimo. Čak i čupanje obrva može da utiče nepovoljno na kožu.

Iako ne postoji zvaničan podatak o povezanosti između čupanja obrva i gubitka elastičnosti kože, poznati dermatolog Kara Mekdonald iz Velike Britanije tvrdi da folikule dlaka na obrvama doprinose kvaliteu kože te je čine čvršćom.

- Područje oko oka je sklono bržem starenju, a to se prvenstveno zbiva zbog propadanja kostiju i masnih naslaga. Krajnji rezultat toga je da koža gubi odgovarajuću potporu i elastičnost Konstantno čupanje i gubitak dlaka će da uzrokuje stanjivanje kože te će svi ti faktori da pridonesu njenom starenju - kazala je dr Mekdonald u razgovoru za magazin "Meri Kler".

Devojka Foto: Pexels/Engin Akyurt

Doktorka je napomenula da to ne znači da treba da prestanete da čupate obrve već da ih ne stanjujete previše, ali i da nikada ne vučete jako i agresivno dlaku iz korena.

Njen savet je da jednom ruku držite pincetu i povlačite dlačicu, obavezno prema temenu glave, a drugom pridržavate kožu.

Na ovaj način će vas manje boleti čupanje obrva, posebno ako imate tamne dlačice sa jakim korenom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Рј38

    9. jun 2020 | 16:33

    Само кад не морам....кад чупа саму себе,шта ће тек свекрви радити?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA