≫ 

Vodič za šminkanje u vreme korone: Šta morate uraditi kako bi makeup ispod maske ostao čitav?

Sada će u prvom planu biti oči

  • 0
Šminka, seksi devojka Foto: Shutterstock

Iako smo zaboravili kako uopšte da se šminkamo tokom vanrednog stanja koje je u Srbiji trajalo do 6. maja, taman kada smo polako počeli da se vraćamo u normalne tokove, a možda i malo opustili, nošenje maski u Srbiji postalo je obavezno u gradskom prevozu, a preporuka je i da se nose u zatvorenom prostoru.

Dok su jednima hiruške maske mesecima svakodnevica, drugi će sad morati da se naviknu da budu disciplinovani.

Ipak, pripadnice lepšeg pola moraju uzeti još jednu stvar u obzir, a to je kako će maske uticati na šminku. Dodatna toplota zarobljena ispod maske u kombinaciji za trenjem može poremetiti puder i druge bazne proizvode, posebno ako su lagani i ako nisu pravilno naneseni. Sve to potom može rezultirati razmazanom šminkom ili mrljama po licu.

Upravo to znači da se morate više fokusirati na "snagu" proizvoda koje nanosite.

S obzirom na to da će nam lica biti do pola pokrivena, potrebno je istaći vidljive delove lice, poput očiju i obrva, dok usne nažalost zauzimaju poslednje mesto na listi.

maska foto: pixabay.com

Rosinda Kanom, direktorka lične nege u Mintelu, kompaniji za istraživanje tržišta predviđa i da će industrija lepote morati da se prilagodi novom post-covid pejzažu.

- Kako budemo sve više uklanjali ograničenja, obavezna upotreba maski za lice značajno će uticati na upotrebu ruža za usne. Međutim, šminkanje očiju biće istaknutije. Takođe, brendovi bi sada trebalo da se fokusiraju na pojačavanje otpornosti svojih proizvoda imajući na umu nošenje maski - istakla je.

A evo nekoliko saveta šminkera:

  • Prajmer je neophodan jer će on na najbolji mogući način "zacementirati" podlogu i pomoći da vam šminka ostane postojana u toku dana. Posmatrajte ga kao "magnet" za šminku.
  • Nosite kameni puder jer tečni mora biti matiran i dobro utapkan u kožu da bi izdržao pod zaštitnim pokrivačem.
  • Tečni puder nanosite sunđerom, a ne četkom ili prstima jer će te ga tako bolje uneti u kožu i učvrstiti.
  • Nanesite rumenilo u malo većoj količini, a onda četkom za puder skinite višak.
  • Kako biste osigurali da će šminka i pod maskom ostati netaknuta naprskajte fiksator za šminku u obliku spreja koji možete kupiti u bilo kojoj drogeriji u Srbiji.

(T.T./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA