Moroccanoil arganovo ulje za farbanu kosu

Farbana kosa zahteva posebnu negu i drugačiji pristup od kose netretirane hemijskim supstancama koje se nalaze u bojama za kosu. Iako se profesionalci sve više okreću proizvodima kao što su farbe za kosu bez amonijaka, u komercijalnim farbama je ovaj sastojak sveprisutan

  • 0
moroccanoil Foto: Ptomo/Net Vision

Njegova uloga je otvaranje folikula dlake, kako bi vlas bolje i dublje primila boju. Ovo ostavlja folikul dlake veoma ranjivim i sklonom sušenju, cvetanju i pucanju. Zbog toga arganovo ulje dobija na popularnosti kao jedno od najboljih rešenja za regeneraciju kose nakon farbanja.

Brend Moroccanoil koji se od nedavno može naći i na našem tržištu, crpeći inspiraciju iz prirode i moći arganovog ulja, stvorio je neke od najpreciznijih formulacija koji targetiraju kosu oštećenu farbanjem, kako bi joj vratili njen prvobitni sjaj.

Ovaj brend nastao je 2008. godine u izraelu i svi njihovi proizvodi, počevši od šampona i regeneratora pa do onih namenjenih stilizovanju kose koriste marokansko arganovo ulje i kombinuju ga sa drugim korisnim kozmetičkim sastojcima kako bi stvorili savršene emulzije za zdravlje kose.

Tretmanska ulja za farbanu kosu

Moroccanoil Treatment Original tretmansko je ulje koje tretira ne samo farbanu, već i kosu tretiranu šamponom, blanšom, presom za kosu, fenom, kovrdžanjem i faktorima spoljašnje sredine. Farbana kosa suočava se ne samo sa problemom otvorenog folikula dlake te krtošću zbog toga već i sa povećanim elektrostatičkim efektom i većom podložnošću vlazi u spoljašnjoj sredini.

Svrha Marroccanoil Treatment Original tretmana je da ukroti farbanu kosu, spreči njeno umršavanje, adekvatno je hidrira i zaštiti je od svih negativnih spoljnjih faktora.

Ukoliko imate tanku i svetlo bojenu kosu idealno rešenje za vas je ulje laganije ali isto intenzivne strukture – MaroccanOil Treatment Oil Light. Ono sadrži veliki broj antioksidanasa, vitamina i proteina. Ono što je važno kod proizvoda za tretiranje farbane kose je i to da udeo alkohola u njima mora biti sveden na minimum. MarrocanOil Light Treatment ne sadrži alkohol.

Oba navedena ulja nanose se na vlažnu ili suvu kosu. U slučaju nanošenja na vlažnu kosu, ono skraćuje vreme sušenja, a samim tim i vreme provedeno pod fenom. Poznato je da je farbana kosa osetljivija na visoke temperature tako da je ovo od velike važnosti za njenu zaštitu.

Tretman pre bojenja kose

Još jedan način da pre bojenja kose zaštitimo folikule dlake je i upotreba tretmana pre bojenja kose. Moroccanoil ChromaTech PRIME tretman je koji stvara zaštitnu barijeru na kosi kako bi se umanjila njena osetljivost. Ovaj tretman sadrži snažne antioksidanse koji se bore sa negativnim uticajem farbi za kosu.

Pročitajte još: Saveti za negu plave kose

Devojka, žena, kosa, frizura Foto: Shutterstock

Šamponi od arganovog ulja za farbanu kosu

Farbanu kosu je neophodno tretirati već od prvog koraka u nezi i čišćenju- a to su kvalitetan odabir šampona i regeneratora. Arganovo ulje kao sastojak oba od velike je koristi za obnovu strukture folikula dlake, a brend Marrocanoil u svojoj ponudi niz šampona i regeneratora za zaštitu i obnovu bojene kose.

Jedan od njih je Moroccanoil Blonde Perfecting ljubičasti šampon koji moć arganovog ulja koristi ne samo za negu već i za uklanjanje neželjenih toplih tonova kod žena kose farbane u plavo.

Moroccanoil Color Continue šampon namenjen je očuvanju sjaja farbane kose, i ima tri važne namene. On stvara unakrsne veze za ponovnu izgradnju keratina u kosi, obnavaljući celokupnu vlas kose i zatvarajuci boju u njoj.

Polimeri u njemu formiraju hidrofobnu zaštitu koja sprečava ispiranje farbe, a arganovemikro-čestice sa pozitivnim naelektrisanjem natapaju arganovo ulje u korteks dlake, čime se ujedno sjedinjuje boja sa kosom i obnavlja vlas.

Maske i regeneratori od arganovog ulja

Ovaj brend proizvodi i maske specijalno namenjene farbanoj kosi od arganovog ulja. Jedna od njih je i Moroccanoil Color Depositing Maska za negu i farbanje kose u nekoliko nijansi.

Njeno svojstvo je duplo - bojenje i nega u jednom. Ona sadrži čiste pigmente i duboko hidrira i hrani kosu, čineći je lakšom za oblikovanje i češljanje. Ona omogućava i intenzivnu promenu nijansi i senčenje.

Moroccanoil Continue kondicioner regenerator je specijalno namenjen sprečavanju da boja kose izbledi, i istovremeno obnavljanju strukture vlasi.

U svojoj ponudi brend Morrocanoil ima i sredstva za stilizovanje farbane, dehidrirane i oštećene kose. Odabir kvalitetnih proizvoda imperativ je za svakoga ko drži do sebe. Farbanjem kose menjamo stil, ali ga negovanjem farbane kose gradimo i održavamo, i zbog toga je potrebno tragati za najboljim mogućim rešenjima.

Prirodno arganovo ulje pokazalo se kao najbolji lek za širok spektar oštećenja farbane kose.

Brend Moroccanoil možete poručiti preko Bellissima online shop-a kao i mnogo drugih proizvoda za profesionalnu negu kose, lica i tela.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA