≫ 

Ove dve Instagram fotografije dokazuju kako aplikacije drastično menjanju izgled

"Ne verujte svemu što vidite na društvenim mrežama"

  • 3
Emili Klarkson Foto: Printskrin Instagram/em_clarkson

Britanka Emili Klarkson je odlučila da iskoristi uticaj koji ima na Instagramu i da svima pokaže koliko popularni filteri za obradu fotografija mogu drastično da promene fizički izgled i tako negativno da utiču na samopouzdanje žena. 

Influenserka Emili Klarkson se pozabavila jednom od aktuelnih tema današnjice - preteranim ulepšavanjem fotografija zarad promovisanja savršenog izgleda.

Svesna negativnog uticaja društvenih mreža, pre svega postavljanja nerealnih standarada lepote, Emili je rešila da uporedi svoje dve fotografije, jednu koja je potpuno prirodna i onu koju je ulepšala pomoću aplikacije.

Potpuno neverovatno! Ona je u samo nekoliko kolikova uspela da sanira sve sitne mane, da postigne blistav sjaj kože kao i da promeni boju kose. Mnogi su joj zahvalni na ovom potezu i iskrenosti.

- Morate da budete svesni koliko je iskrivljena realnost na Instagramu. Moja koža je glatka i blistava. Nepravilnsti su nestale. Oči su blistavije, a tonovi mekši. Pojedine delove lica sam smanjila, a neke uvećala. Ne postoji samo nekoliko filtera, već brdo aplikaicja koje rade sve što vam padne na pamet. A najgora stvar u vezi s tim je što vi nemate pojma ko ih koristi i kako tačno menja svoj izgled - napisala je Emili.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Emily Clarkson (@em_clarkson) on

Uticajna influenserka je u svojoj objavi objasnila koliko je opasno upoređivati se sa drugim osobama koje drastično menjaju svoj fizički izgled. Napomenula je da ako sami to radimo projektujemo nezdravu sliku koja može negativno da utiče na sopstveno samopouzdanja.

- Iako nikada neću kriviti pojedinca zbog samostalnog uređivanja fotografija (većina to radi zbog svoje nesigurnosti), moramo da se pozabavimo ponašanjem nekih ljudi na koje se ugledammo. Jer činjenica da oni mogu u potpunosti da izmene svoj realan izgled, uzrokuje više problema nego što možda iko od nas shvata. Upoređujemo se sa ljudima koji jednostavno NE POSTOJE. Gledam ove svoje uređene fotografije i jedva da poznajem osobu, a opet ... to sam „ja“ - „holivudska“ verzija dostupna u nekoj aplikaciji. Kako bi onda trebalo da da se osećam dobro kada pogledam sebe u ogledalo... ako ne ličim na osobu kakvom sam se predstavila na internetu? - dodala je u svojoj objavi.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Emily Clarkson (@em_clarkson) on

Emili je pokrenula veoma važne teme na Instagramu, a u ranijem intervjuu za britanske medije je kazala da se nada da će pomoću ovih videa podstaći korisnike društvenih mreža da preispitaju da li je ’stvarno’ ono što vide.

Kao rezultat, možda će prestati da se upoređuju sa često nerelanim vizijama lepote.

- Ne verujte svemu što vidite na društvenim mrežama. Nemoguć je zadatak upoređivati se sa drugima - zaključila je Emili.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Emily Clarkson (@em_clarkson) on

Video: Probali da u stanu iskopiraju najbolje plesne parove. Bolje da nisu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • plavi safir

    11. septembar 2020 | 09:16

    Meni samo nisu jasne te osobe. Jer, kad tad neko ih vidi uživo i sta onda? Licno znam neke koje su na slikama na Instagramu lepotice a znamo se. Tako da, stavljam slike ali ništa filter ništa fotoshop.

  • Beti

    11. septembar 2020 | 11:00

    Bas sam primetila kada sam gledala Sekin Aleksić insta, sve slike imaju iste boje i sjaj!! Vidi se da ima filter na svim slikama!! Bezvez, toliko je fiksirana izgledom da mora sve biti perfektno!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA