≫ 

Verenik ju je ostavio jer je bila predebela: Smršala je 50 kg i postala misica, a on se sigurno kaje

Mlada devojka je uspela da se oslobodi viška kilograma i da postane misica Velike Britanije

  • 6
Džen Aktin Foto: Printskrin Instagram/jenatkinuk

Prošlo je više od deset godina otkako su Džen Atkin drugari iz škole vređali zbog gojaznosti i svakodnevno se izrugivali njenom izgledu. Međutim, nakon srednje škole, mlada devojka je uspela da smrša i da povrati sampouzdanje a ove godine je čak krunisana titulom Mis Velike Britanije. 

Britanka Džen Atkin je samo još jedna mlada žena koja je tokom detinjstva bila izložena vršačkom nasilju zbog viška kilograma. Njeni drugari iz škole su je osuđivali zbog izgleda, bacali su joj hranu na školskom terenu, krali opremu za trening iz torbe i nazivali je ružnim imenima, zbog čega se kao tinejderžka borila sa niskim samopouzdanjem.

Tokom godina njena težina je rasla, te je Džen u jednom trenutku imala čak 114 kilograma. Priznaje da je jela brzu hranu i da nije imala nikakvu fizičku aktivnost.

- Kao klinka sam uvek bila debela. U srednjoj školi težina se nagomilala jer sam volela hranu i mrzela vežbanje. Mama je kuvala zdrava jela, ali ja bih se iskrala i jela grickalice i slatkiše. Stomak mi je bio poput rupe. Mogla sam da jedem i jedem i čini mi se da se nikad nisam bila sita - priznala je ova lepotica.

U 14. godini Džen je težila 83 kilograma i morala je da nosi odeću za odrasle, jer joj nije odgovarala dečija odeća.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Miss Great Britain (@jenatkinuk) on

- Spuštala sam glavu u školi, a maltretiranje je bilo užasno i često bih išla kući u suzama. Ironično, hrana mi je bila uteha i samo njoj sam se radovala. Imala sam 22 godine i niko mi nikada u lice nije rekao da imam problema sa kilažom - objašnjava.

Kada je imala 18 godina, našla je dečka, a debljanje se pogoršalo.

- Obožavali smo noćne provode u barovima i restoranima, i uživali smo u hrani za poneti koju smo jeli ispred televizora. Poricala sam da sam gojazna, čak i kad sam čula kako ljudi mrmljaju da sam „ debela krava “, uvek sam to pokušavala da potisnem. Odbijala sam da stanem na vagu. Moj stav je bio da ako ne znam koliko težim, problem ne postoji - kaže.

Početkom 2015. godine stvarnost primorala da se suoči sa činjenicama.

- Mislila sam da me moj dečko voli takvu kakva jesam. Nadala sam se da ćemo se venčati u decembru 2015. godine, ali u martu te godine rekao mi je da je gotovo. Bila sam skrhana. Ostala sam sama i počela sam još više da jedem. Nekoliko nedelja kasnije oblačila sam se kod prijateljice kada nisam mogla da uđem u svoju omiljenu haljinu. Mislila sam da se možda smanjila u pranju, ali kad sam prvi put posle nekoliko godina stala na vagu, videla sam da imam 114 kilograma. Nisam mogla da verujem, pa sam čak skinula nakit da bih bila lakša - opisala je Džen prilično tešku situaciju.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Miss Great Britain (@jenatkinuk) on

Ubrzo, Džen je otišla na godišnji pregled kod lekara zbog astme, kada joj je stručno lice predočilo da se mnogo ugojila i da mora da oslabi. U suprotnom, njeno zdravlje bi moglo da se pogorša u narednim godinama.

- Rekla mi je doktorka da sam se mnogo ugojila tokom poslednjih nekoliko godina i da je stanje zabrinjavajuće. Izgledala je tako ozbiljno i rekla je: 'Gojazni ste i zaista treba da jedete manje i više da se krećete.' Imala sam 22 godine i do tog trenutka mi niko nikada u lice nije rekao da imam problem sa kilogramima. Moja prva reakcija bila je šok, ali tada je to bilo olakšanje.  Neko mi je konačno rekao istinu - ispričala je.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Miss Great Britain (@jenatkinuk) on

Kako je smršala Džen?

Džen se požalila svojoj prijateljici Sofi, koja se odmah zarekla da će joj pomoći.

- Upisala me u teretanu u kojoj je radila i kad sam videla druge ljude, koji su isto gojazni, kako dižu tegove ili trče, polako sam počela da ih sledim. Takođe sam popravila ishranu. Pre toga, uvek sam ubacivala keks i čips u kolica, ali sada sam počela da gledam sadržaj kalorija i kuvala sam zdravu hranu.

Za mesec dana, Džen je izgubila 9 kilograma:

- Bilo je tako dobro da sam nastavila, a sedam meseci kasnije izgubila sam još 4. Moj šef nije mogao da veruje koliko sam se promenila, i to ne samo fizički. Nekada sam bila mrzovoljna, ali sada sam bila srećna i motivisana na poslu. Kupila sam bicikl i počela tako da idem na posao. Da medicinska sestra nije bila dovoljno hrabra da progovori i kaže mi činjenice o mom zdravlju i težini, sada bih mogla da imam zdravstvene komplikacije, pa čak i prevremenu smrt. 

 

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Miss Great Britain (@jenatkinuk) on

Pre dve godine postala je misica

Godine 2018. godine Džen se prijavila na takmičenje za Mis Jorkšira - i pobedila, što znači da je automatski prošla na takmičenje za Mis Velike Britanije. Došla je do osmog mesta, zatim sledeće godine je osvojila drugo mesto, a zatim je, trećeg puta, u februaru ove godine pobedila.

- Pet meseci pre takmičenja udala sam se i mislim da sam svu svoju sreću pokazala na sceni. Još uvek sam bila jedna od devojaka sa najvećim oblinama, posebno u kupaćem kostimu, i dalje imam opuštenu kožu i strije, ali mislim da se žiriju svidela činjenica da izgledam kao prava žena i da su me izabrali zbog mog ogromnog ssamopouzdanja - zaključila je prelepa devojka.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Miss Great Britain (@jenatkinuk) on

Video: Čas debela, čas anoreksična, ostala joj samo glava...: Snimak Ane Nikolić iz Maroka šokirao sve

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ax

    3. oktobar 2020 | 11:34

    Treba da zahvali momku koji ju je ostavio, jer da nije danas bi verovatno imala 130 kg.

  • Viktor

    3. oktobar 2020 | 11:39

    A sto nisi smrsala dok si bila sa njim nego svakoj zeni verovatno treba tako nesto da se desi da bi proradio inat... ?

  • Đanluka

    3. oktobar 2020 | 12:52

    Da je nije ostavio nikada ne bi smršala.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA