≫ 

Neverovatna promena: Medicinska sestra iz Aranđelovca od maja smršala 28kg, izgleda nikad bolje

Teodora je od malih nogu bila debeljuca, a sada izgleda kao manekenka koja pleni i izgledom, i harizmom

  • 8
Teodora Radenković Teodora na početku prelaska na hrono režim i danas: Foto Privatna arhiva

Teodora Radenković (25) iz Stojnika nadomak Aranđelovca uspela je da za manje od pola godine smrša neverovatnih 28 kilograma. Njena objava o uspehu koji je postigla prikupila je gotovo 7.000 lajkova i oko 600 komentara u Fejsbuk grupi „Hrono ishrana bez cenzure“. Lepa brineta koja je po zanimanju medicinska sestra, prethodnih pet i po meseci pridržavala se, a i dalje se pridržava restriktivnog režima koji propisuje hrono režim.

O svom putovanju od simpatične debeljuce do prelepe devojke koja pleni Teodora govori za Telegraf.

Zdravlje kao motiv

- Od detinjstva imala sam višak kilograma, a još kao adolescentkinja bila sam podvrgnuta dijetama – kaže Teodora. - Prelomni trenutak je bio kada sam stala na vagu i videla rekordnu kilažu. Tada sam rekla sebi: „Sad je dosta, vreme je za promene u korist ne samo fizičkog izgleda, nego prvenstveno zdravlja!“

U tom momentu je, otkriva, konačno shvatila zašto joj je porodica više puta skretala pažnju da bi trebalo da povede računa o ishrani.

Teodorin izbor bila je popularna „hrono dijeta“:

- Odlučila sam se za hrono ishranu, jer sam videla rezultate drugih ljudi. Ovaj režim ishrane delovao mi je kao režim u kom nema gladovanja, a raznovrstan je po pitanju namirnica.

Važno je da ne odustanete

Za sve one „neverne Tome“ koji bi sada odmahnuli glavom i rekli u sebi „ma, ovo ne radi, znam iz ličnog iskustva“, Radenkovićeva demantuje takođe ličnim primerom:

- Na hrono sam bila i pre par godina, ali tada nisam bila dovoljno psihički spremna, pa sam brzo odustala, ali neminovno je da je i tada bilo rezultata.

Teodora Radenković, Foto privatna arhiva "Na hrono sam bila i pre par godina, ali tada nisam bila dovoljno psihički spremna, pa sam brzo odustala", kaže Teodora; Foto privatna arhiva

Teodora nije išla na specijalističke preglede, niti se konsultovala sa kolegama da li bi joj ovaj režim ishrane odgovarao ili ne. Sama je, kaže, pronašla pravila hrono ishrane, stavila ih na papir, napravila sebi jelovnik koji joj odgovara i počela sa restrikcijom na kojoj je i danas i na koju sada gleda kao na način života.

Svaka promena nosi sa sobom niz izazova. Za Teodoru, jedan od najvećih izazova bio je pravljenje i pridržavanje plana.

- Najteže mi je padalo spremanje hrane, kuvanje, planiranje obroka koje ću jesti na poslu. Naravno da mi je na početku bilo teško bez poslastica, čokoladica i kolača, to mi je najviše nedostajalo. Ali, sada uopšte nemam potrebu za slatkišima i grickalicama, pretpostavljam da se organizam navikao na zdraviji režim – deli Radenkovićeva svoje iskustvo.

Najveća podrška bili su joj članovi porodice, posebno majka za koju kaže da joj je najveća podrška.

- Tu su, naravno, i moje drugarice, koje su me ohrabrivale kada mi je bilo teško – otkriva Teodora.

Sada više uživam u šopingu

Zbog prirode posla nije bila u prilici da se posveti vežbanju:

- Nisam imala neku specijalnu fizičku aktivnost, nisam išla u teretanu ili radila vežbe. Ono što bih izdvojila je to što je moj posao dinamičan, zahteva konstantnu mobilnost, a dežurstva znaju dugo da traju...

Kad je počela da se „topi“, komplimenti su počeli da „pljušte“. To ju je, kaže, dodatno motivisalo da nastavi sa hrono načinom ishrane.

- Gubitak kilograma nije izazvao drastične promene u mom poimanju sebe, samo sam stekla više samopouzdanja po pitanju svog fizičkog izgleda. Sada više kupujem garderobu i uživam u šopingu – iskrena je naša sagovornica.

Teodora Radenković, Foto privatna arhiva Teodora je za manje od pola godine smršala neverovatnih 28 kilograma; Foto privatna arhiva

Kad mogu ja, možete i vi"

Teodorin put do vitkosti u Fejsbuk grupi „Hrono ishrana bez cenzure“ pratilo je više od 240.000 članova koji su se takođe odlučili da isključivanjem belog brašna, belog šećera, svih vrsta voća (izuzev limuna), alkohola i slatkiša izgube višak kilograma i poprave zdravlje. Iako njena priča možda zvuči obično i jednostavno, upravo u tome leže lepota i lakoća „putovanja“ do nove figure i boljeg zdravlja.

- Svojim primerom htela sam da pokažem drugima da uvek postoji mogućnost skidanja viška kilograma. Volela bih da druge podstaknem da krenu tim putem. Samo ako radite možete da očekujete rezultate, a ja sam vam primer da je to i te kako moguće – poručuje Teodora.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srdjan

    5. novembar 2020 | 13:56

    Da bas pleni ne bih reko, da bi mogla proci mogla bi.

  • Boban

    5. novembar 2020 | 13:59

    Bravo Odlicna

  • Margit

    5. novembar 2020 | 14:12

    Bravooooo koleginjice, divna, mlada, manekenskog izgleda, svaka cast, budite i ljubazni sa pacijentima u sta verujem da jeste. Bila sam u Arandjelovic na susretima zdrav. radnika, supe vam je tu. Lep pozdrav.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA