Prirodna kozmetika iz netaknutih sibirskih prostranstava

Sibirski vremenski uslovi, sa temperaturama u intervalu od -47 do + 35 stepeni, zaista jesu surovi za život. Ali baš te drastične prmene temperature, jedinstvene na svetu, učinile su da sibirske biljke razviju jedinstvene karakteristike, kako bi se zaštitile i prilagodile ekstremnim uslovima

  • 0
Natura Siberica Foto: Promo/Natura Siberica

Upravo u tim mehanizmima zaštite leži tajna njihove lekovitosti, koju čuvaju i koriste generacije lokalnog sibirskog stanovništva.

Ta tajna našla je put od malih sibirskih plemena do drugih delova sveta, pa tako i do nas u Srbiji, zahvaljujući prvoj organskoj prirodnoj kozmetici Natura Siberica, koja je već godinama zaštitni znak za sve istinske ljubitelje prirode i prirodnih preparata.

DIVLJA ŽETVA

U istočnosibirskom regionu Hakasiji rastu jedinstvene sibirske biljke. Tu se nalazi najveća organska farma u Evropi, površine 33 hektara, na kojoj Natura Siberica uzgaja retke sibirske biljke i cveće. Lokalno stanovništvo bere biljke u prirodnim uslovima u kojima su i rasle, a takav način branja lekovitog bilja poznat je kao “divlja žetva”. Lekovito bilje raste nekultivisano, pa prirodna selekcija čini da preživljavaju samo najotpornije i najjače biljke bogate hranljivim materijama i aktivnim sastojcima.

Samo ručno brane biljke mogu dati najviše vitamina i hranljivih materija, ekstrakata i ulja, i samo na taj način brano bilje koristi se za proizvode Natura Siberica. Divlje biljke prikupljene u Hakasiji su dobile ICEA sertifikat, što dokazuje njihovo organsko poreklo.

NAJVEĆI IZVOR VITAMINA E, F I C

Baza svih Natura Siberica proizvoda je ulje sibirskog kedra i ulje pasijeg trna, koji su istovremeno i zamena za štetne konzervanse u komercijalnoj kozmetici. Ulje kedra je najveći izvor vitamina E - ima ga 5 puta više nego u maslinovom ulju, kao i vitamina F – kojeg sadrži u 3 puta većoj količini nego riblje ulje. Altajska bobica – pasiji trn (oblepikha) je najveći izvor vitamina C, kojeg u ovoj biljci ima 15 puta više nego u pomorandži. Natura Siberica proizvodi ne sadrže parabene, i nisu testirani na životinjama.

SETOVI NAJKVALITETNIJE SIBIRSKE KOZMETIKE KAO NOVOGODIŠNJI POKLON ZA VAŠE NAJDRAŽE

Natura Siberica proizvodi su, zbog svega navedenog, idealni novogodišnji poklon za vas i vaše najdraže. Uz sve to, elegantni i moderni dizajn pakovanja učiniće darivanje originalnim i jedinstvenim. Poklon setovi za negu kože, kose kao i setovi za brijanje su uvek pun pogodak, a naše preporuke pogledajte na OVOM linku.

Natura Siberica proizvodi od sada se mogu nabaviti i na dve nove adrese u Beogradu - Dečanska 14 (Kombank dvorana) i Dimitrija Tucovića 28a, a kompletni spisak prodajnih mesta u Srbiji i Crnoj Gori možete videti OVDE.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA