Francuskinje otkrile tajnu lepote: Napravite sami moćnu masku za blistav ten i lice bez bora

Bazu ove maske koja čini čuda za lepotu čini tradicionalno francusko piće

  • 0
Maska za lice Foto: Freepik/wayhomestudio

U svetu lepote Francuskinje su oduvek bile uzor svim ženama. Jedna od njih, čiji su trikovi za održavanje mladosti i svežine i danas popularni, je Marija Antoaneta.

Francuska kraljica koristila je domaću masku za negu kože lica koja je i tri veka kasnije, uz malu adaptaciju, izuzetno popularna među pripadnicama nežnijeg pola. Masku možete da napravite sami, od sastojaka koji su se pokazali izuzetno delotvornim - konjaka, jaja, limuna i mleka u prahu.

Konjak se, poput vina, pokazao čudesnim za negu kože. Ali, duži proces destilacije u poređenju sa vinom stvara mnogo veću koncentraciju anti-ejdž polifenola koji podstiču cirkulaciju, sužavaju pore i posvetljuju ten.

Jaja su prepuna proteina, regenerišu kožno tkivo i sprečavaju stvaranje bora. Takođe, optimizuju vlagu u ćelijama kože, usporavaju prerano starenje i uklanjaju bakterije koje mogu da izazovu akne.

Još jedan sastojak moćne maske koju je koristila Marija Antoaneta je limun koji sadrži limunsku kiselinu, uklanja površinski sloj mrtvih ćelija kože i istovremeno ublažava hiperpigmentaciju. Takođe pomaže u detoksikaciji kože i sprečavanju pojava akni.

Konačno, mleko čisti kožu do najdubljih slojeva.

Marija Antoaneta Foto: Wikipedia/ Jean-Étienne Liotard

Kako da napravite masku

Sastojci:

  • 2 kafene kašičice konjaka (rakije, votke)
  • 4 supene kašike mleka u prahu
  • 1 belance
  • sok od 1 limuna

Ako imate blender, sipajte u njega sve sastojke i miksajte ih dok ne dobijete glatku smesu. Ako nemate blender, sve sastojke sipajte u staklenu činijicu i dobro ih sjedinite viljuškom ili žicom.

Ostavite malu količinu smese na stranu, a ostatak nanesite na lice i sačekajte da se maska osuši - za to će obično biti potrebno oko 15 minuta. Preostalu količinu smese koristite da biste uklonili masku sa lica, trljajući prstima kružnim pokretima - tako ćete ujedno uraditi i piling.

Na kraju dobro isperite lice toplom vodom i ostavite da se lice prirodno osuši. Potom nanestite odgovarajuću hidratantnu kremu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA