Suva, lomljiva ili beživotna: Početak proleća je idealno vreme da vašoj kosi vratite sjaj

Kape i šeširi, šamponi za suvo pranje koji se češće koriste u zimskom periodu, pored hladnoće dodatno oštećuju vlas

  • 0
crvenokosa, plavuša, kosa Foto: Freepik/ lookstudio

Zima i hladno veoma utiču kako na kožu tako i kosu. Konstantan prelezak toplo-hladno učiniće vašu vlast suvom i manje otpornom na oštećenja. Takođe, suv vazduh u prostorijama podjednako loše utiče na kosu kao i hladnoća, pa kosa postaje prilično suva i dehidrirana.

Osim toga, grejanje u automobilima i suvi vazduh, kao i tuširanje toplom vodom dodatno će uticati na suvoću koji nisu jedini problemi sa kojima se većina suočava.

Kape i šeširi, šamponi za suvo pranje koji se češće koriste u zimskom periodu, kao i krema ili serumi za oblikovanje dodatno mogu pogoršati stanje. Zato je početak proleća pravo vreme da se posvetite kosi i vratite joj blistavost.

Kako obnoviti kosu?

Iako ne postoji univerzalno rešenje za svaki problem i tip kose, najbolje bi bilo da ukoliko imate kovrdžavu kosu fokus bude na hidrataciji. Ukoliko je vaša kosa ravna, operite je šamponom za dubinsko pranje.

Pranje kose, kosa, tuširanje Foto: Shutterstock

Za suve, lomljive kovrdže

Jednom ili dva puta nedeljno priuštite sebi tretman za obnovu kose. Nanesite masku koja se drži u toku noći, zaštitite je kapom za tuširanje i pustite da se sve upije, a zatim ujutro isperite. Možete da isprobate i tretman tzv. vrućim uljem.

Za ravnu, beživotnu kosu

Ako vaša kosa izgleda beživotno zbog naslaga raznih sredstava za oblikovanje koje ste koristili tokom zime, posegnite za šamponom za dubinsko pranje kako biste vratili sjaj pramenovima.

Šampon, pranje kose Foto: Pixabay

Za oštećenu kosu

Ako ste iz zime izašli sa oštećenim krajevima, definitivno bi trebalo da razmislite o tome da ih skratite, te će vaša kosa odmah dobiti na živosti i izgledati zdravije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA