Sredite obrve po principu "uradi sam": Trikovi za laminaciju koji će biti hit u 2021. godini

Laminacija obrva bio je trend obrva koji je počeo 2020. godine i prati se do 2021. Evo kako ovu proceduru možete sami da uradite kod kuće

  • 0
Obrve, laminacija Foto: Youtube/Printscreen/ Brow HQ

Posle više od godinu dana sporadičnog rada kozmetičkih salona u Srbiji, mnogi od nas su se opustili, uštedeli novac, ali i razvili sopstvene crte kreativnosti. Ako vas je sve ovo vreme nateralo da preispitate svoje potrošačke navike, pa ste postali solidni „uradi sam“ frizer, kozmetičar i šminker, trebalo bi da razmislite o tome da isprobate i „uradi sam“ laminaciju obrva.

Ovaj tretman u osnovi prilepi dlake na obrvama i daje im izgled nacrtanih koji je trenutno u trendu, uz minimalan napor.

Kozmetičari otkrivaju kako bi tačno trebalo da koristite komplet za laminaciju obrva kod kuće. Tretman se obavlja samo jednom u šest do osam nedelja.

Očistite lice 

Uklonite tragove šminke i temeljno očistite područje obrva sredstvom za čišćenje i tuferom.

Pročešljajte obrve pomoću četkice za jednokratnu upotrebu.

Popravite "zalutale dlake"

Nanesite lepak za laminaciju obrva (samo tamo gde je potrebno) da biste učvrstili pojedinačne neposlušne dlake na mestu pre podizanja / fiksiranja.

Rešenje za podizanje

Nanesite obilno rastvor za podizanje pomoću aplikatora, i krenite od korena. Pomoću četke ispravite svaku dlaku, postavljajući je u pravom smeru.

Prozirna folija

Zalepite obrve celofanom nakon što utvrdite da su sve dlake ravne. Pobrinite se da ih isečete na pravu dužinu i čvrsto i sigurno rastegnite celofan na to područje.

Podesite tajmer

Podesite tajmer za odgovarajuća vremena obrade (između šest i devet minuta, u zavisnosti od boje i vrste dlačica). Ostavite da se rastvor obradi, a zatim uklonite višak rastvora pomoću suve pamučne podloge.

Kada vreme istekne, uklonite ga suvim pamučnim tuferom.

Keratin fiksator

Češljajte obrve četkicom za jednokratnu upotrebu i nanesite tanak sloj keratina na dlaku obrve četkicom.

Takođe možete podrezati ili zatamniti obrve za savršen završetak, et voila! Sada imate savršene obrve!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA