Maska od krompira i luka od koje kosa raste neverovatnom brzinom, a dobija i na volumenu

Neverovatan recept za zdravu, sjajnu, bujnu i dugu kosu

  • 0
Devojka, žena, kosa, frizura Foto: Shutterstock

Za bujnu, zdravu, lepu i sjajnu kosu ne morate svaki čas da odlazite kod frizera. Ne morate, takođe, ni da koristite skupe preparate - biće dovoljno da napravite masku od luka i krompira koja će ubrzati rast kose i učiniti da ona bude raskošnija.

Oljuštite jedan luk i jedan krompir, isecite ih na kockice, a zatim ih izmiskajte u blenderu sa malo vode. Potom procedite tečnost kroz cediljku, pa dodajte jedno jaje.

Dobijenu masku ravnomerno rasporedite po kosi,  ne zapostavljajući koren - tako ćete podstaći brži rast i gustinu. Držite masku na kosi barem pola sata, a za bolji efekat obmotajte glavu peškirom.

Ali nije li luk neugodnog mirisa?

Iako ima jači miris, luk je riznica korisnih sastojaka za ceo organizam, a posebno za kosu. Kada ga nanesete na vlasište, sok od luka obezbeđuje dodatni sumpor za potporu jakoj i gustoj kosi, sprečavajući tako gubitak i pospešujući rast kose.

zena-kosa-frizura-foto-pixabay Foto: Pixabay

Sumpor iz luka takođe može da pomogne u unapređivanju proizvodnje kolagena. Kolagen zauzvrat pomaže u proizvodnji zdravih ćelija kože i rastu kose.

Krompir je dobar izvor ugljenih hidrata. Osim nutritivnih blagodati krompira, on ima i mnoge druge prednosti.

Sok od krompira takođe pomaže u poboljšanju rasta folikula dlake. Sprečava stanjivanje kose, a skrob prisutan u povrću osigurava ishranu folikula i jačanje vlasi.

Mešavina krompira sa lukom može doneti nezamislive rezultate bez mnogo novca. Umesto jajeta, možete dodati med ili koristiti ekstrakte aloe vere kao alternativu ako ne možete da se rešite mirisa luka.

Pravilnom pripremom i nanošenjem, nema sumnje da će vaša kosa rasti brže, zdravije, gušće i lepše.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA