≫ 

Lepotica koja je odbila da smrša i operiše nos: Zašto svi obožavaju legendarnu Sofiju Loren

Ovo je 12 činjenica o životu legendarne glumice

  • 1

Predivna, talentovana glumica Sofija Loren postigla je ogroman uspeh i zavredela ljubav miliona ljudi širom sveta. Život je nije mazio, o čemu i danas nerado govori, ali ipak uspeva da pokaže šta znači biti snažna osoba.

Zašto je Sofija Loren toliko posebna?

Ovo je 12 činjenica o životu legendarne glumice

 

1. Iako je otac Sofije Loren bio plemićkog porekla, a ona tehnički bila markiza, odrasla je u siromaštvu. Otac nije bio uz nju i još kao tinejdžerka je sa svojom bakom počela da radi i zarađuje.

Njena majka nije bila udata za njenog oca i zbog toga je trpela brojne uvrede, budući da je bila dete rođeno van braka.

2. Do 14. godine važila je za "ružno pače", a nazivali su je i "čačkalicom" jer je bila veoma mršava.

Ipak, dokazala je suprotno kada je počela da učestvuje na takmičenjima lepote. Za njeno prvo takmičenje, baka joj je napravila haljinu od roze zavese, jer drugu nije mogla da priušti. Na izboru za Mis Italije, 1950. godine ponela je titulu "Mis elegancije".

Sofija Loren

Foto: Pixabay

3. Sa 16 godina dobila je prvu ulogu, a već sa 19 glavnu ulogu. Sva primanja trošila je na izdržavanje porodice.

4. Sofija Loren dobila je Oskara za glumu u filmu "Dve žene" 1961. godine, a zanimljivo je da je to bio prvi Oskar dodeljen za film koji nije na engleskom jeziku i za glumicu iz Italije.

5. Već 1981. godine postala je prva poznata žena koja je lansirala svoj parfem; kasnije je napravila i svoj brend naočara.

6. Godine 1982. Sofija je 17 dana bila u zatvoru zbog utaje poreza, što ni na koji način nije uticalo na njenu popularnost. Kada je izašla iz zatvora, dočekale su je hiljade obožavalaca i novinara.

Vrhovni sud Italije oslobodio ju je optužbi 2013. godine.

7. Godine 1991. dobila je nagradu za izuzetan doprinos filmskoj industriji i proglašena za "blago svetske kinematografije".

8. Ono što je Sofiju Loren posebno izdvajalo i zbog čega je bila omiljena je to što je prihvatila prirodni izgled svog tela. Samopouzdanje je pokazala i tokom prvog pojavljivanja na malim ekranima, kada joj je jedan od kamermana rekao da bi trebalo da smrša i "popravi" nos.

Iako bi ovako nešto veoma uticalo na samopouzdanje mladih devojaka, Sofija ja istrajala da ostane potpuno prirodna.

9. Samopouzdanja joj nikada nije manjkalo, što je još jednom dokazala kada se na "crvenom tepihu" pojavila sa dlačicama ispod pazuha. Sofija je oduvek zagovarala ideju da žene vole i prihvataju sebe i svoje telo.

- Žene su pod pritiskom da izgledaju po određenim aršinima - izjavila je glumica svojevremeno.

10. Za film "Dve žene", koji je bio jedan od Sofijinih najboljih filmova, ponuđena joj je uloga mlade žene, ali je insistirala da glumi majku ovog tog lika. Borila se protiv toga da na filmu treba da bude "samo lepa" i svoj talenat stavljala u fokus.

11. Sofija Loren je veoma visoka glumica, što je pojedinim glumcima nije prijalo i izbegavali su da se pojave sa njom. Ova činjenica je nikad nije sprečila da nosi veoma visoke štikle.

12. Sa 72 godine osvanula je na naslovnoj strani čuvenog  kalenadara Pireli, za 2007. godinu.

Video: Lidija Vukićević raskopčala košulju: A onda je sklonila kosu sa grudi da se sve vidi!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    22. april 2021 | 15:46

    Огромна уста, велики нос... мама миа, КАКВА је - говорили су Италијани маштајући о Софији!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA