Kiša vam uvek pokvari frizuru? Ovo je 5 načina kako da vlažno vreme ne utiče na vašu kosu

Da biste što duže zadržali željeni oblik frizure, morate voditi računa da se što manje izlažete vlažnosti iz vazduha

  • 1
Proleće, kišni dan, kiša, lepa devojka Foto: Shutterstock

Vremenske prilike poslednjih dana ne idu u prilog nikome. Kiša pada u naletima tokom čitavog dana, a izraziti neprijatelj je damama koje su uložile trud da naprave frizuru i srede kosu. Vlaga je veliki neprijatelj nameštene firzure, pa se često kada padne kiša zapitamo kako možemo da zaštitimo frizuru i na posao ne dođemo kao da smo se tek probudili.

Da biste što duže zadržali željeni oblik frizure, morate voditi računa da se što manje izlažete vlažnosti iz vazduha. Kada je kosa u potpunosti suva i nakon što ste napravili frizuru, svakako želite da izbegnete dodir vlažnosti ili vode sa kosom, jer će je ona vratiti u prirodno stanje.

Zato vam donosimo 5 saveta koji će pomoći da frizura ostane ista i u periodu kada pada kiša ili je u vazduhu velika koncentracija vlage.

1. Gel za kosu

Pošto ste oprali kosu, delimično je prosušite fenom, a potom nanesite gel za kosu. On će sprečiti da se kosa podigne i pošto izađete napolje.

2. Lak za kosu

Koristite lak za kosu. On će pomoći da frizura ostane netaknuta, jer vlaga neće uspeti da uđe unutar dlake. Samim tim ćete sprečiti da kosa padne i da izgleda kao da joj se uopšte niste posvetili.

Pletenica, kika, kosa Foto: Pixabay

3. Napravite pletenicu

Motanje kose u pletenicu najlakši je način da frizuru sačuvate od vlažnog vremena. Ovaj način stilizovanja kose je najbolji, jer može da izdrži vetar, kišu, sneg, kao i ostale vremenske uslove.

4. Kišna kabanica

Kišobran je odlična zaštita od kiše ili snega, ali on neće pomoći da se zaštitite i od vlage. Nabavite kišnu kabanicu koja će na jednostavan način zaštititi kosu od svih mogućih vremenskih (ne)prilika.

5. Koristite sprej za zaštitu kose od vlage

Ovaj sprej dlaku oblaže tankim, nevidljivim slojem koji omogućava da frizura ostane netaknuta, bez obzira na vremenske uslove. Jednostavan je za nanošenje i pruža odličnu zaštitu od vlažnosti iz vazduha.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA