≫ 

Najbolja metoda za uklanjanje šminke oko predala očiju: Izbegnite upalu i trajna oštećenja kože

Skidanje šminke pred spavanje je obavezno, jer se u suprotnom pore zapušavaju i trajno oštećuju kožu

  • 0
Nega lica umivanje maska Foto: Shutterstock

Koliko puta ste čuli da je važno skinuti šminku sa lica? Najnaporniji deo dana je onaj kada moramo da odvojimo 15-ak minuta za čišćenje lica, budući da to radimo uveče, kada se spremamo za spavanje.

Nepravilno i "brzinsko" skidanje šminke s područja očiju može izazvati dugoročne iritacije i upalu očiju i područja oko očiju.

Šminka se skida korak po korak i pravilno uklanjaje zahteva nekoliko radnji kojih se svakodnevno morate pridržavati.

- Iako je uklanjanje šminke pred spavanje najbitniji postupak, imajte na umu da je jednako važan i način na koji skidate šminku. Stalni fizički stres može oštetiti kožu kapaka, pogoršati stanje bora, a može doći i do opadanja trepavica - kaže dermatolog Dženi Davni.

Kako pravilno ukloniti šminku s očiju?

Pametno odaberite sredstvo za eliminisanje nečistoća na koži. Mnoga tradicionalna sredstva za uklanjanje šminke prepuna su alkohola i štetnih stvari koji mogu oštetiti vašu kožu i izazvati iritaciju.

Maramice za skidanje šminke mogu biti posebno abrazivne, jer fizičko trljanje može dovesti do iritacije i pojave novih bora na koži.

Umesto toga, stručnjaci predlažu da se odlučite za jednu od dve metode: čišćenje kože uljem za lice ili ili skidanje šminke pamučnim tuferom koji ćete prethodno natopliti prirodnim sredstvom za uklanjanje šminke na bazi ulja. Obe metode imaju nežan efekat na kožu, a vaše oči će vam biti zahvalne.

Nega lica Foto:PIxabay

Metode skidanja šminke

Ako koristite ulje za čišćenje ili balzam, namažite proizvod na lice i vrat. Masirajte kožu kako biste uklonili šminku, ali pazite da ne budete grubi, jer može doći do oštećenja površinskog sloja kože.

Ukoliko se odlučite da šminku uklonite pamučnim tuferom, jednostavno ga natopite kokosovim uljem, micelarnom vodom ili sličnim preparatom.

Proizvod nikako ne utrljavajte, već pritisnite tufer na oko i tu ga zadržite ceo minut, pustite da proizvod koji ste naneli upije šminku s očiju.

Stalna iritacija na tom području može da dovede do niza problema. Najbolje je da od početka koristite preporučene preparate, i odvojite malo vremena za negu vašeg lica i tako izbegnete moguće probleme sa područjem oko očiju.

Video: TikTokerka otkrila kako korektorom podići lice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA