≫ 

Crveni ruž kao simbol glamura i ekstravagancije: Uz ove savete izgledaćete neodoljivo

Ova zahtevna boja karmina, koja nikada ne izlazi iz mode, traži pažljivo kombinovanje sa šminkom i garderobom da bi izgledali kao dama

  • 0
crveni ruž, karmin

Foto: Pixabay

Večiti simbol ženstevnosti i zavođenja, crveni ruž je svakako komad u neseseru za šminku koji ima svaka dama koja bar malo drži do sebe.

Crvena je boja karmina koja nikada nije izlazila iz mode i ako je prilično zahtevna što se tiče kombinovanja sa senkama i rumenilom, ali i sa garderobom.

Ovaj ruž za usne, koji je rado nosila i po njemu bila poznata kao simbol zavodljivosti i seksipila čuvena glumica Merlin Monro, zahteva i posebnu garderobu.

Ako ga pravilno ne kombinujete sa ostatkom šminke i satjlinga može da izgleda nepristojno i vulgarno, a ako, pak, imate stila i dobro ga složite sa odabranom garderobom možete da izgledate ekstravagantno i da se osećate kao kraljica.

Vatrena boja na usnama nosi se uz negovanu kožu i s minimalno šminke ili u kombinaciji sa crnom olovkom na očima, koja je savršen balans domininatnoj nijansi ruža.

Kako su se izjasnili u brojnim anketama za većinu muškaraca ovo je najzavodljivija boja.

Profesionalni šminkeri podelili su 4 važna saveta za pravilno nošenje karmina koji vas mogu učiniti pravom zavodnicom.

1. Izbor nijanse

 

Kada birate crveni karmin najvažnije je da nijansu uskladite s bojom tena, jer je i ovaj ruž na vašim usnama može izgledati najbolje, ali i najgore moguće.

crveni ruž, karmin

Foto: Pixabay

Ako imate svetliju kožu, birajte crveni karmin sa roze podtonovima, odnosno ruž u boji maline. S druge strane, ako imate topliju nijansu tena, birajte zlatne podtonove, odnosno crvenonarandžaste nijanse karmina.

2. Nanošenje ruža

 

Usne bi prvo trebalo uokviriti tamnijom crvenom olovkom koju ćete blago razmazati ka unutra.

Da bi usne izledale punije, ivice takođe osenčite ovom nijansom. Olovkom u svetlije crvenoj boji pređite preko tamije i obojite celu površinu usana, jer kad ruž počne da se skida, ova olovka je tu da spasi situaciju.

Ako ste vešti, karmin možete naneti direktno na usne, ali je za početnike bolje da koriste četkicu. Kad stavite prvi sloj, prislonite papirnatu maramicu na usne i uklonite višak.

sminkanje

Foto: Pixabay.com

Potom ponovo nanesite ruž, ali samo tapkajući kako ne biste naneli prekomernu količinu koja može ostaviti tragove na zubima. Na kraju unse oivičite korektorom koji će naglasiti preciznost linije, sprečiti ruž da se razliva i pojačati kontrast usana u odnosu na celo lice.

3. Pazite i na nokte

 

Kada nosite crveni ruž, izgledaće još bolje ako takav izgled upotpunite i lakom za nokte u istoj nijansi.

4. Pažljivo birajte garderobu

 

Uz crveni ruž najbolje je birati odeću neupadljivih boja, poput bež, bele ili sive, kako bi lice bilo u centru pažnje. Recimo, crna haljina i crveni karmin su kombinacija iz snova.

Izbegavajte da uz crveni karmin nosite crvenu ili roze odeću.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA