≫ 

Postavljena probna mašina za lakiranje noktiju: Robot radi manikir za 10 minuta i 780 dinara

Tzv. "clockwork" roboti za manikir razvijaju se od 2017. godine

  • 2
Mašina za lakiranje noktiju Foto: Printscreen/TikTok@katiecoult

Svaka žena drži do toga da ima uredne i lepo sređene nokte. Ipak, danas kada je pred njima bezbroj svakodnevnih obaveza, svaki minut je dragocen, a posebno onaj koji se troši na ulepšavanje. Zato je jedna startap kompanija iz San Franciska predstavila je prvi beskontaktni robot za manikir, koji savršeno lakira nokte za samo deset minuta.

Za tu uslugu potrebno je izdvojiti 8 dolara, odnosno nešto manje od 780 dinara.

U radnji su postavljene dve mašine koje fotografišu nokte kupaca, a zatim ih premazuju lakom. Tzv. "clockwork" roboti za manikir razvijaju se od 2017. godine, a tek prošle nedelje su ga kupci prvi put isprobali.

- "Clockwork" dizajnira robote koji ljude oslobađaju svakodnevnih zadataka. Zašto nokti? Žene u proseku troše 60 minuta nedeljno na sređivanje noktiju. To je 3.120 minuta godišnje! Ali to vreme se sada može smanjiti na samo 10 minuta. Kako bi ste vi iskoristili to dodatno vreme? - stoji na sajtu kompanije koja pravi ove mašine.

Klijenti svoje termine moraju da rezervišu nedelju dana unapred, i da dođu sa čistim noktima, odnosno bez laka. Ukoliko se to ipak ne dogodi, to mogu uraditi na licu mesta.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Clockwork (@nailslikeclockwork)

Kako funkcioniše robot za manikir?

Ruka se stavi u mašinu, jedan prst je postavljen ispod senzora, a kamere fotografišu nokat, kako bi odredile njegov tačan oblik. Zatim mašina boji svaki nokat, jedan po jedan, i za obe ruke mu treba oko desetak minuta.

Ovi roboti su dostupni samo u radnji "Clockworka", a fabrika očekuje da će u budućnosti biti u maloprodajnim objektima, kancelarijama, apartmanskim smeštajima.

Iako im je cilj da svoje mašine postave na mnogo lokacija, Renuka Apte suvlasnika ove firme, ne misli da će ovi roboti biti pretnja profesionalnim manikirkama.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Clockwork (@nailslikeclockwork)

- Ovi roboti samo lakiraju nokte, ali ih ne sređuju i ne oblikuju, tako da su za sada samo dodatna usluga ili način za brzo lakiranje noktiju - rekla je ona.

Posle otvaranja radnje, jedna korisnica društvene mreže TikTok objavila je video svog iskustva sa ovog "robotskog manikira".

@katiecoultNot a hand model dont @ me ##manicure ##nailart ##nailinspo ##sanfrancisco ##naildesign♬ I Leave Again - Petit Biscuit & Shallou

Kko je rekla, iako su je roboti impresionirali ne misli da će moći da zameni profesionalce.

- Ne mislim da će ovo zameniti umetnost tehničara za nokte, ali mislim da je ovo za radnike prilično dobra i brza opcija da urede nokte - rekla je ona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA