Imala je 160 kilograma, a onda izgubila četvrtinu kilaže: Jedna stvar je bila presudna

Ešli kaže da je imala sreću, jer je pronašla savršenog terapeuta koji je razumeo sve ono što ju je godinama mučilo

  • 0

Ešli Smit (37) iz Alabame, još kao dete imala je problem sa težinom, a jednog dana je odlučila da stvar preuzme u svoje ruke i promeni svoj život iz korena.

-  Isprobala sam svaku moguću dijetu na ovom svetu. Bila bih joj posvećena i brzo sam gubila kilograme, ali čim bih par dana jela nedozvoljenu hranu, kilogrami bi se vraćali duplo - priseća se Ešli.

Najteži period je za nju kako kaže bio kada je ostala u drugom stanju, jer se tada vodila rečenicom "jedem za dvoje".

- Dok sam bila trudna uopšte nisam vodila računa o ishrani, a moja težina je tada dostila vrtoglavih 350 kilograma - ispričala je ova žena.

Posle rođenje kćerke 2014. godine, Ešli je bila sigurna da će joj dojenje pomoći da izgubi višak kilograma. Umesto toga, dogodilo se suprotno.

- Glad od dojenja, u kombinaciji sa postporođajnom depresijom i anksioznošću, samo su me doveli do veće telesne težine, što mi je pogoršalo depresiju i anksioznost. Bio sam zaglavljena - kaže Ešli.

U tom trenutku shvatila je da bi prvo trebalo da povede računa o mentalnom zdravlju kako bi bila psihički spremna za dijetu i treniranje. Pronalaskom pravog terapeuta koji joj je pomogao da poboljša svoj odnos sa hranom i časovima zumbe, ova žena je uspela da za 5 godina izgubi 85 kilograma.

- U najgorem periodu mog života, kćerka je imala dve godine, a ja nisam mogla da se igram s njom, čak ni pertle nisam mogla da joj zavežem. To je bilo veoma poražavajuće - rekla je ona.

Ešli kaže da je imala sreću, jer je pronašla savršenog terapeuta koji je razumeo sve ono što ju je godinama mučilo. Zajedno sa nutricionistom, napravili su plan ishrane, koji uključuje puno voća, povrća i zelenih šejkova.

- Nijedna hrana mi nije zabranjena. Kroz zdrav način života naučila sam šta je umerenost - ponosno je rekla Ešli.

Kako kaže nema određena očekivanja u vezi gubitka kilograma. Sve što želi je da jednog dana bude zdrava, kako bi mogla da radi stvari koje nije mogla ceo život.

- Ovo putovanje mi je promenilo život, a izgubljeni broj kilograma je nevažen deo procesa. Bitno je da sam pokretna, zdravija i da pre svega imam samopouzdanje - zaključuje Ešli.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA