≫ 

Savršeno negovani nokti i na plaži: Kako da vam manikir potraje do kraja letovanja

Na moru važe nešto drugačija manikir pravila od onih svakodnevnih

  • 0
Manikir, nokti, sunčanje Foto: Shutterstock

Koliko će vaš manikir trajati ne zavisi samo od izbora boje laka za nokte, već pre svega od nege, koja u letnjem perodu, a naročito dok ste moru, mora da bude posebno prilagođena.

Sunce, slana moska voda, pesak - sve su to faktori koji mogu uticati da se nokti listaju, brže pucaju, i da ne izgledaju nimalo lepo.

Zato je dobro u toku letnjeg perioda, a posebno dok se na letovanju, da primenite nekoliko trikova, kako bi vaš maniki duže trajao i odoleo svim spoljašnjim faktorima.

Skratite nokte

Kada se pripremate za odlazak na letovanje, kod kozmetičarke ili sami - skratite nokte. Kratki nokti nisu toliko skloni pucanju i listanju. 

Nokti, manikir, ruke Foto: Freepik-com/Yeko Photo Studio

Nega zanoktica i zaštita od UV zračenja

Skoro svi zaborave na kožu oko noktiju, tj. na zanoktice, koje budu prve na udaru kada je negativan uticaj sunca u pitanju. Za lepe i negovane nokte neophodno je imati i uredne zanoktice.

Zato je na prvom mestu da i kožu ruku, i deo oko noktiju, kao i same nokte, tretirate SPF faktorom - i to svaki put kada ga i inače nanosite kao zaštitu dok ste na plaži, suncu, ili dok se kupate u vodi.

Dodatna hidratacija

Bilo da je u pitanju nega kože, kose, ili u ovom slučaju noktiju, kada govorimo o letnjem periodu - ključna reč je hidratacija.Visoke temperature i sunce utiču na isušivanje, a suvi nokti postaju krhki i skloni lomljenju i pucanju.

Pripremite nokatnu ploču

Pre lakiranja, noktnu ploču obrišite vatom natopljenom belim sirćetom. Na ovaj način ćete ukloniti višak masnoće s noktiju, a samim tim će i manikir duže trajati.

Video: Evo kako da uz pomoć paste jednostavno uklonite ostatke laka za nokte

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA