≫ 

Osvežite kosu posle boravka na moru: 4 trika za brzi oporavak vlasi

Leti kosa zahteva posebnu negu

  • 0
Suva kosa, ispucala kosa, nega kose Foto: Shutterstock

Visoke temperature, morska so i vetar isušuju kosu, pa ona zbog štetnih spoljašnjih faktora leti zahteva posebnu negu. Morska so i hlor koji se nalazi u bazenima uništavaju vlasi, a zbog raznih hemikalija, kosa može i da poprimi zelenu boju.

Hlor smanjuje proizvodnju sebuma i isušuje površinu kose, zbog čega ona slabi. Kosa koja je u čestom kontaktu sa hlorom i slanom vodom postaje istanjena, zbog čega se može javiti pojačano opadanje.

Zato je važno da posle letovanja i tokom njega dubinski negujete svoju kosu. 

1. Kokosovo ulje kao regenerator

Osim regeneratora, kosu posle plaže najbolje hrani kokosovo ulje. Ono je odlična alternativa za pristalice prirodne kozmetike, a deluje isto kao i regenerator koji se ne ispira. Kokosovo ulje učvršćuje vlasi čime se smanjuje rizik od pucanja kose.

kosa, maska za kosu, nega, lepota, češalj Foto: Shutterstock

Dovoljno je da na ruke nanesete nekoliko kapi, protrljate i zatim umasirate u vlasište. Najbolje deluje na sveže opranoj kosi jer se lakše upija.

2. Vodite računa na bazenima

Za obojenu kosu osim morske soli opasna je i voda iz bazena. Ona je bogata hlorom zbog čega dlake mogu da pozelene. Zato se pre kupanja preporučuje da na kosu stavite nekoliko kapi "bejbi ulja" koje će sprečiti promenu postojeće boje, a da po izlasku iz bazena kosu isperete običnom vodom.

3. Izbegavajte peglanje

Morska so i visoke temperature mogu da izmuče kosu, pa se posle kupanja ne preporučuje da kosu tretrate peglom ili figarom. Toplota može dodatno da ošteti ionako ranjivu kosu, pa će vlasi brže pucati.

Naročito su na udaru vrhovi koji su više istanjeni nego ostatak kose.

4. Maske za dubinsku regeneraciju

Dubinska oštećenja popraviće maske za kosu. Maska od banana i ulja badema nahraniće dlaku i učiniti je glatkom. Dovoljno je da izgnječite jednu bananu i dodate nekoliko kapi bademovog ulja, a onda nanesite na kosu i umasirate u teme glave. 

Ostavite da deluje 20 minuta, a onda isperite mlakom vodom. 

Video: Ova frizura je hit leta 2021: Lako se pravi, efektna je i uz nju vam nije potreban nakit

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA