Šta kada zaspite sa šminkom na licu: 5 jutarnjih trikova ključni su za popravku štete

Izgovora je bezbroj, ali važno je da znate da je veću štetu moguće sprečiti koracima koje ćete uraditi ujutro

  • 1
Skidanje šminke Foto: Shutterstock

Spavanje sa šminkom na licu je jedna od najgorih stvari koju možete sebi da uradite. Nažalost, ovako nešto neretko svom licu priušte mnoge žene. Izgovori su razni, ali važno je da znate da je veću štetu moguće sprečiti koracima koje ćete uraditi ujutru.

1. korak

Prvo što treba da uradite je, naravno, da uklonite svu šminku. Za to možete koristiti mleko za čišćenje lica ili sredstvo kojim inače skidate šminku.

Osim toga, za ovu namenu pogodna su i prirodna ulja poput maslinovog ili ulja za negu beba. Temeljno operite lice vodom.

2. korak

Drugi korak je toniranje kože. Koristite tonik koji ne sadrži alkohol. Ukoliko imate ružinu vodicu kod kuće, obavezno je iskoristite. Ona će pomoći da uklonite sve tragove i ostatke šminke. U istu svrhu može poslužiti i hladni čaj od kamilice.

3. korak

Posle toniranja, pređite na blagi piling kože. Osigurajte porama na vašoj koži čišćenje i temeljno uklonite sve nečistoće. Ipak, vodite računi i budite nežni. Koristite blage pilinge namenjene za kožu lica, a ne tela.

4. korak

Kao četvrti korak upotrebite masku i nahranite kožu. Kada je koža lica prošla kroz sve navedene korake, posvetite joj još malo pažnje i priuštite dodatnu negu. Dobra maska nahraniće kožu lica, a maske možete napraviti i kod kuće.

5. korak

Poslednji, ali ne i najmanje važan korak, je masaža. Nanesite malo ulja za negu lica na kožu i lagano, blagim kružnim porektima prstiju masirajte lice od pet do osam minuta.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kuki

    31. avgust 2021 | 12:18

    Koje to žene zaspu bez skidanja šminke? Domaćice? Neeee. Takve kao moja bivša žena, koja se umorna vrati sa "posla"! Odvratno je ujtru (bez večernjeg sex-a naravno), videti razmazanu šminku na licu žene pored sebe! Kao u horor filmovima!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA