≫ 

Jeftina maska za lice od 2 sastojka koja imate u kući: Hidrira kožu i čini je mekom i baršunastom

Kozmetičarka za Telegraf objašnjava zašto je ova maska za lice bolja od većine drugih

  • 0
maska za lice, kosu, nega lica kose, lepota Foto: Shutterstock

Lepo vreme je na izmaku i pred nama je jesen za koju bi trebalo promeniti način nege kože, a posebno hidrirati lice koje  je i bilo najviše izloženo suncu.

Mnogi kozmetičari preporučuju razne maske i preparate, a i u raznim drogerijama postoji veliki izbor rehidratanata za kožu.

Međutim, iskustvo kaže da su zapravo najzdravije maske za našu kožu one koje možemo napraviti od sastojaka koje imamo u kući.

Kozmetičarka Marija Jovanović za Telegraf otkriva masku za koju kaže da je jedna od najboljih, koju svaka žena može priuštiti svojoj koži lica.

- Ova maska zaista odlično hidrira kožu,  bolja je od većine drugih, a ne postoji ni jedna žena koja u kući nema dva sastojka koja su za nju potrebna.  Pomešajte dve kašike jogurta sa jednom kašikom meda. Očistite lice i nanesite masku. Ostavite  da deluje dok se ne osuši na licu, a onda isperite toplom vodom. Koža će vam biti i hidrirana i dobro nahranjena i meka, a ove dve namirnice zajedno će joj dati baršunast izgled i sjaj - objašnjava kozmetičarka..

Med je prirodni ovlaživač i zaključava vlagu u ćelijama sprečavajući isušivanje kože. On smanjuje opasnost od nastanka bora. Zatim med ima antibakterijska svojstva tako da će usput očistiti akne i bubuljice.

Jogurt, kako navodi naša sagovornica, je poznat po  svojim lekovitim svojstvima, a mnogi ga u nezi kože lica smatraju "fontanom mladosti".

On obiluje zasićenim  masnim kiselinama, belančevinama, vitaminima D,E,K, C B6 i B12, folnom kiselinom, pantotenskom kiselinom, kalijumom, kalcijumom, fosforom, magnezijumom, gvožđem, cinkom, bakarom….

- Zapravo u jogurtu ima sve što je potrebno vašoj koži da je nahrani i hidrira. Neretko svojim klijentkinjama koje imaju suvu kožu preporučujem povremeno umivanje jogurtom dva do tri puta sedmično - navela je Marija.

Video: Vrhunski proizvod od malina: Jedinstvena maska od crvenog zlata oduševila žene u Arilju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA