≫ 

Maska za tanku, suvu i oštećenu kosu: Potrebna su vam samo 3 sastojka koja imate kod kuće

Da bi vaša kosa bila zdrava, lepa i negovana, neophodna joj je odgovarajuća nega

  • 0
kosa, maska za kosu, nega, lepota, češalj

Foto: Shutterstock

Problem tanke, suve i oštećene kose može biti vrlo frustrirajući, jer vlasi izgledaju beživotno i nezdravo. Mnogi faktori utiču na kosu i na njen izgled, kao što su promena ishrane, novo godišnje doba, nedostatak sna, nedovoljan unos vitamina...

Prirodne hranljive maske koje ujedno neguju i kožu glave su odličan i efikasan način da povratite zdravlje i lep izgled vašoj kosi.

Osim što su oslobođene aditiva i hemijskih sredstava kojima industrijske obiluju, prirodne maske su i lake za pripremu, ne oduzimaju previše vremena i većinu sastojaka uglavnom već imate kod kuće.

Maska za kosu

 

Maske za kosu imaju funkciju da hrane vlasi, da utiču ne samo na površinu dlake već i da deluju da njenu unutrašnjost, i da tako pruže kosi potpunu negu i zaštitu.

Sastojci:

 

  • dva jaja
  •  

  • tri kašike ricinusovog ulja
  •  

  • kašika meda
  •  

 

Priprema: 

 

Odvojte žumance od belanca. Žumanca stavite u posudu, pa dodajte ricinusovo ulje i med i sve dobro promeštajte. Kosu nakvasite vodom, pa prstima nanosite smesu od korena kose sve do krajeva.

Kada masku nanesite na celu kosu, dobro je očešljate i stavite kapicu za kupanje ili obmotajte kosu folijom. Ostavite masku da deluje najmanje 20 minuta, a onda kosu dobro operite mlakom vodom i šamponom bez parabena i sulfata. 

Osušite kosu kao i obično; najbolje je da to bude prirodno, bez fena. Vaša kosa će biti meška i izgledati zdravije i sjajnije. Ovu masku možete da stavljate na kosu jednom nedeljno za dugoročno dobre rezultate.

Video: Vrhunski proizvod od malina: Jedinstvena maska od crvenog zlata oduševila žene u Arilju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA