≫ 

Njena kosa je duga 130cm, posvećuje joj 15 sati nedeljno: Napisala je i knjigu o nezi

Kako kaže, često prima mnogo komplimenata, a deca je upoređuju sa Zlatokosom

  • 4
Moderna Zlatokosa Foto: Instagram/mazanik_aliona

Većina žena mnogo vremena i pažnje posvećuje svojoj kosi. Duga kosa odlika je ženstvenosti, pa ne čudi što se često koristi izraz da je snaga žene upravo tu. Pojedine devojke odvajaju i više sati nedeljno da neguju svoje vlasi, odlaze kod frizera, čuvaju je od toplote i hladnoće.

Alena Mazanik (35) iz Rusije čak 15 sati nedeljno ulaže u negu svoje kose, što i ne čudi s ozbirom da je njena dužina čak 130 centimetara.

Njena rutina podrazumeva od dva do četiri sata, tri do četiri puta nedeljno, a iako nije želela da ima ovoliku dugu kosu, kaže da svoj izgled sada ne bi menjala.

Alena koristi biljna ulja za masažu temena u kombinaciji sa šamponom i hidratantnim maskama za kosu kako bi podstakla njen rast. Posle pranja koristi sprejeve, kreme i ulja kako bi joj kosa bila u dobrom stanju i kako bi je zaštitila od toplote fena.

- Ponekada i dužina uzrokuje probleme, na primer slučajno sednem na nju ili je uhvatim vratima automobila, a nekad se čak umota oko brava na vratima. Takođe, u vlasi mi se često upetljaju i razne bubice i leptiri - rekla je ova devojka.

Međutim, ona svoju kosu voli i ne bi želela da je skrati.

- Ipak, volim što mi je kosa lepršava i mekana. Leti nosim raspuštenu kosu i uživam u osećaju kada mi pada po ramenima i rukama. Uživam da češljam svoju kosu - iskrena je Alena.

Kako kaže, često prima mnogo komplimenata, a deca je upoređuju sa crtanim likom Zlatokosa.

Ni suprotan pol nije imun na njene negovane vlasi, pa joj, kaže Alena, govore da nikada ne bi trebalo da skrati kosu.

Ona ističe da joj se žene dive i da je nazivaju svojom inspiracijom, što ih, kaže, motiviše da puštaju svoju kosu.

- Svakodnevno mi ljudi iz celog sveta pišu na Instagramu i TikToku i dive se mojoj kosi. Žene mi govore da ih motivišem i inspirišem i pitaju me za savete. Međutim, neki veruju da je samo ravna kosa lepa, a da je moja neuredna; tada im objasnim da je kosa lepa nevezano za to da li je ravna, kovrdžava, duga, kratka, gusta ili retka - objašnjava Alena.

Ova Ruskinja kosu je prvi put pustila 1999. godine, kada je imala 13 godina. Tada je ona bila duga 30 centimetara, ali ju je skratila kako bi ispratila trend tog vremena - bob frizure.

Međutim, ubrzo se predomislila i ponovo počela da pušta kosu, pa je već 2006. godine ona je bila duga 55 centimetara. Sve do 2018. godine ova devojka se tražila kroz stilove, da bi tada konačno počela da pušta kosu koju do dana današnjeg nije skratila.

Alena, inače, sa javnošću deli sve o nezi kose na Instagramu i TikToku, gde je ukupno prati skoro dva miliona ljudi.

Osim toga, Alena je napisala i knjigu "Zdrava kosa" u kojoj je otkrila svoje tajne o nezi kose.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA