Domaća maska za suve krajeve kose: Frizerka objašnjava kako je napraviti i primeniti

Jesen i zima donose nove izazove za kosu, pa je važno negovati je na pravi način

  • 0
Sušenje kose, kosa, žena, maska za kosu, zamršena kosa Foto: Shutterstock

Kada dođu hladniji dani, dešava se da se krajevi kose isuše od vetra skoro kao od sunca, pa je neophodno posvetiti joj posebnu negu kako bi se oporavila.

Ako nemate uvek vremena da odete na neki tretman u frizerski salon, suve krajeve kose možete oporaviti i u svom domu na vrlo jednostavan način. Pitali smo profesionalnu frizerku koja je maska najbolja za oporavak suvih krajeva tokom jesenjeg i zimskog perioda.

- Pored profesionalnih maski, postoji mogućnost da napravite vrlo jednostavno domaće pakovanje za kosu koje će joj vratiti sjaj i opraviti vrhove - kaže za Telegraf frizerka Ceca Simić.

Ona objašnjava da su za masku potrebna tri sastojka.

- Pomešajte pola šolje majoneza, dve kašike kokosovog ulja i tri kašičice glicerina. Sve sastojke sjedinite i napravite homogenu masu, pa nanesite na celu dužinu vlasi, posebno posvećujući pažnju vrhovima - savetuje frizerka.

Ona ističe da bi masku trebalo držati dva do tri sata, a onda je isprati mlakom vodom i oprati kosu na uobičajen način.

- Majonez je obiluje proteinima, vitaminima i masnim kiselinama koje pomažu u održavanju kose mekom i sjajnom i sprečava njeno isušivanje. Glicerin omekšava i hidrira vlasi, a kokosovo ulje je hranjivo i daje joj sjaj - objasnila je frizerka blagodeti ove maske.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA