≫ 

Sredite obrve kao profesionalac: Kozmetičarka otkriva šta da uradite da bi bile savršene

- Za obrve je važno da im oblik budu prilagođen našem licu, pa je bitnije da vodite računa o tome nego o obliku koji je trenutno u modi - kaže za Telegraf kozmetičarka Ana Đorđević

  • 0
obrve, čupanje  obrva Foto: Shutterstock

Nova godina je na pragu, pa se mnoge dame spremaju za proslavu, a jedan od bitnih detalja o kome bi trebalo povesti računa jesu obrve.

Mnoge žene neće imati vremena da ih stilizuju u salonima lepote, ali ne brinite zbog toga, jer uz savete koje vam daje profesionalni kozmetičar možete to da učinite i same kod kuće, a da vaše obrve ipak izgledaju savršeno.

- Obrve su prirodni ukras na licu i u zavisnosti kako su počupane i da li je njihov oblik prilagođen našim crtama lica, uz njih možete da izgledate privlačnije - kaže za Telegraf profesionalni kozmetičar Ana Đorđević.

Ukoliko njihov oblik i gustina nisu prilagođeni našem obliku lica, možemo da postignemo kontraefekat.

- Kao i u drugim sferama u kozmetici, moda se menja i kada su obrve u pitanju. Tako su devedesetih u modi bile izuzetno tanke obrve, koje su nakon nekoliko godina zamenile izrazito guste i tamne obrve. Potom je na red došao prirodniji oblik. Sada se ponovo vraća moda tankih obrva, koja je najavljena kao trend za 2022. godinu - kaže kozmetičarka.

Međutim, ističe ona, kada je stilizovanje obrva u pitanju ne bi trebalo po svaku cenu pratiti modne trendove.

- Tanke obrve retko kome dobro stoje, a nekim damama mogu da daju i dosta stariji izgled. Kada stilizujete obrve, važnije je da obratite pažnju na crte vašeg lica nego na trendove - savetuje Ana.

Ona objašnjava da postoji jednostavan način pomoću koga možete da odredite najlepši oblik obrva za vaše lice.

- Potreban vam je ravan štapić ili olovka za obrve, kojom ćete precizno označili njihov početak i završetak. Najbolje je da prvo iscrtate željeni oblik, pa tek onda počnete sa čupanjem. Napravite okvir koji će vam služiti kao granica preko koje ne bi trebalo da čupate dlačice - savetuje sagovornica Telegrafa.

Obrve Pexels / Amir SeilSepour

Kako navodi, važno je odabrati odgovarajuću pincetu:

- Većina dama već zna koja pinceta im najviše odgovara. Birajte uglavnom pincete sa oštrijim vrhovima, jer sa onima koje imaju zaravnjen vrh uglavnom počupate i dlačice koje ne bi trebalo. Nemojte zaboraviti da dezinfikujete pincetu pre čupanja obrva tako što ćete je prebrisati alkoholom.

Kozmetičarka ističe da je kod čupanja obrva ključna stvar dobro svetlo.

- Sada imamo ogledala sa led svetlom i ona su najbolja za čupanje obrva. Ono što je važno uvek prvo oblikujte jednu, pa tek onda drugu obrvu. Zatim proverite u ogledalu ima li razlike i ujednačite ih - navodi kozmetičarka.

Ana naglašava da je kod oblikovanja obrva važno da čupamo dlačice u smeru njihovog rasta.

- Na ovaj način ćemo izbeći oštećenja folikula dlake i smanjiti mogućnost povrede, a čupanje će biti bezbolnije. Čupanje obrva počnite uvek od mesta gde se nos spaja sa čelom. Ukoliko imate guste i duge obrve, koristite makazice da ih skratite i češljić za obrve da ih poravnate - navodi ona i dodaje da bi po završetku čupanja obrve trebalo dezinfikovati.

Ukoliko se desi da počupate više dlačica više nego što ste želeli, ili previše proredite obrve, kozmetičarka savetuje da ih popunite olovkom odgovarajuće nijanse.

- Povucite olovkom za obrve male i tanke linije koje imitiraju dlačice i na taj način ćete ispraviti nedostatke - ističe ona.

Upitana koliko često je potrebno čupati obrve, Ana kaže:

- To, naravno, zavisi od gustine i oblika obrva i od toga koliko dlačice brzo rastu. Žene čije obrve nisu guste niti jake mogu da izgledaju uredno i po nekoliko sedmica. One dame koje imaju guste i tamne obrve sa jakim dlakama, korekciju bi trebalo da rade češće - poručuje kozmetičarka.

Video: Andrija MIlošević postaje gospođa: Ovim je nasmejao kozmetičarku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA