≫ 

Smršala je više od 88kg, motivacija joj je bila Barbika: "Jedna situacija me je trgla"

Nekada je imala više od 155 kilograma, a situacija koja ju je trgla da nešto treba da promeni desila se pre dve godine

  • 0

Kada je mršavljenje u pitanju, osim stroge discipline, potrebna je i motivacija. Različite ljude inspirišu i motivišu različite stvari na putu do određenog cilja.

Kajla Lavander (36) je na putu ka zdravijem životu bila inspirisana popularnom Barbikom. Kako kaže, poznata lutkica bila je njena opsesija još od kad je bila dete, a nastavila se i kada je odrasla.

- Nekada sam imala više od 200 lutkica, jer su mi ih roditelji kupovali kao podsticaj da promenim način ishrane i izgubim višak kilograma - kaže Kajla.

Mlada kostimografkinja danas živi u Las Vegasu i uspela je da izgubi impresivnih 88 kilograma. Strogo se pridržavala programa ishrane i vežbanja.

Nekada je imala više od 155 kilograma, a situacija koja ju je trgla da nešto treba da promeni desila se pre dve godine.

- Na jednom letu pre dve godine, morala sam da rezervišem dva sedišta i da mi daju produženi sigurnosni pojas. Bilo je grozno, ali to je bio trenutak otrežnjenja - ispričala je ona.

Iako je pokušavala da pomoću raznih dijeta izgubi višak kilograma, te da se konsultuje sa lekarima i nutricionistima, ono što je Kajli najviše pomoglo bila je operacija sužavanja želuca.

Ona je otišla na resekciju želuca 2018. godine, a onda počela da se pridržava i svega ostalog što je posle ovakve intervencije neophodno.

- Posle operacije sam se osetila kao potpuno druga osoba, bila sam uzbuđena da počnem svoj život iznova. To je bilo nešto što mi je bilo potrebno. Ipak, bila sam svesna da se ništa samo od sebe neće rešiti. Morala sam potpuno da promenim način života, porcije su postale mnogo manje, naučila sam dosta o namirnicama i o tome da svom telu dajem ono što mu je potrebno, a ne ono što želim - priseća se Kajla.

Iz ishrane je u potpunosti izbacila ugljene hidrate, šećer i prerađene namirnice, a obroci su joj sada bazirani na proteinima i kuvanim obrocima.

- Počela sam da vežbam svakodnevno. Prvo sam počela da šetam, a onda po malo i da trčim. Sada džogiram svakog jutra. Osim toga, radim i treninge snage - kaže Kajla.

Svima koji se nalaze u situaciji u kojoj je bila i ona, Kajla poručuje da je istrajnost ključ za uspeh.

- Čak i ako odete na operaciju želuca, moraćete da uložite dosta truda. Želim da naglasim i da se ne fokusirate na brojeve na vagi, već da ostanete dosledi i rezultati neće izostati - zaključuje Kajla.

Video: Bila je teška 172 kilograma, a za godinu dana smršala čak 70! Ne planira da se zaustavi!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA