≫ 

Kako su Jelena Anžujska i Dolina jorgovana postale inspiracija za kolekcije haljina?

Beogradsko predstavljanje 20 najlepših iz Srbije

  • 0
Proglašenje misice u Srbiji, Anja Radić Foto: Nikola Anđić

Iako je već poznato da je Anja Radić novoizabrana misica Srbije krunisana u Egiptu, modni dizajneri i ostale misice su atmosferu iz Šarm el Šeika doneli u Beograd i priredili spektakl domaćoj publici.

U uslovima pandemije pripreme su se odvijale onlajn, a čak 500 devojaka je poželelo da predstavlja Srbiju na izboru za Miss sveta. U finale je ušlo njih 20, kada su konačno krenule i sa pripremama uživo, koje su podrazumevale savladavanje hoda na pisti, umeće šminkanja i pravljenja frizura.

Kolekcije koje su predstavljene beogradskoj publici specijalno su kreirane za ovu priliku. Dizajnerki Valentini Dukić za inspiraciju je poslužila srednjovekovna moda, a pored nje novu kolekciju predstavila je i Marija Šabić, čije kreacije širom sveta naše misice nose već godinama. Mladen Milivojević Baron novu kolekciju posvetio je Jeleni Anžujskoj i "ljubičanstvenoj Srbiji", a ovaj deo večeri bio je rezervisan i za podsećanje na misice koje su nas predstavljale prethodnih godina. Jedna od njih, Jelena Mandić, podržala je devojke iz publike i nakitom koji sama dizajnira upotpunila utisak svečanih toaleta.

Defile u kreacijama Mladena Barona ostaće upamćem po upadljivim lila detaljima, ali i šajkačama koje su bile deo aksesoara.

Da je generalni narativ ovog takmičenja očuvanje, ali i promocija tradicije, naglasila je Vesna de Vinča, a kadrovi sa manifestacije Serbia fashion day održane u rezidenciji srpskog ambasadora u Parizu pod pokroviteljstvom Ministarstva spoljnih poslova 2016. godine, podsetili su nas na ideju da se u svetu, kroz modu predstavi srpska kultura i tradicija, kao i najvrednije ličnosti u Srba.

Vesna de Vinča je posebno istakla i važnost obrazovanja, te se pohvalila činjenicom da je u proteklih 16 godinama devojkama koje su se takmičele podeljeno 400 stipendija za različite unverzitete. Po promotivnim spotovima i snimcima iz Egipta jasno se videlo da sudevojke bile oduševljenje tamošnjom kulturom, tradicijom i lokalitetima, ali i da su došle sa velikim predznanjem i bile zainteresovane da kroz posetu muzejima upotpune poznavanje tekovina stare egipatske civilizacije.

Devojke su pistom ponosno prošetale lente i titule: Miss interneta Srbije, Miss Sveta, Miss SMS-a, Miss šarma, Miss fotogeničnosti, Miss Teen International, Miss talenta, Miss eco Serbia.

Na kraj večeri se Andrijana Savić, misica koja je zbog pandemije aktuelna od 2019. godine, oprostila od svoje krune dirljivim govorom. Naglasila je da joj je ovako dugačak mandat doneo mnogo lepih stvari i prilika za rad na sebi, a kao najlepšu uspomenu izdvojila je to što je bila proglašena i ambasadorkon SOS dečijeg sela. Svoju krunu je ustupila Anji Radić, a Anđela Bucalo i Anela Džanović ponele su titulu druge i prve pratilje.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA