Nega i stilizovanje kose posle 65. godine: Saveti zlata vredni

Najbolji i najbrži način da osvežite svoj izgled je da promenite frizuru

  • 1
Frizura, žena, zrele godine, starija žena Foto: Shutterstock

U šesdesetim godinama ima mnogo toga u čemu bi trebalo da uživate. Uz manje poslovnih obaveza možete više da se posvetite sebi, bliskim ljudima i aktivnostima koje volite. To podrazumeva i negu i stilizovanje kose.

Najbolji i najbrži način da osvežite svoj izgled je da promenite frizuru.

Ako je duga i uvek puštena kosa bila vaš prepoznatljiv stil godinama, posle 65. može da postane veliko opterećenje. Zato treba da znate koje greške bi trebalo da izbegnete.

- Duga ravna kosa može da dovede do toga da vaše lice izgleda grublje. Za zrelo doba važno je birati izgled koji će dati efekat ublažavanja bora i sitnih nepravilnosti - kaže Đina Rivera, profesionalna frizerka.

Ona ističe da su za tu svrhu idealne slojevite frizure koje će uokviriti lice. Ostale opcije uključuju duže šiške, slojeviti bob i kosu dužine do ramena.

Budite oprezni sa biranjem boje

Boja je jednako važna kao i frizura. Čak i samo izbor farbe može u potpunosti da promeni vaš izgled.

Previše tamne boje mogu da istaknu godine, kao i hladniji tonovi svetlijih boja. Pepeljasti pramenovi, posebno oni koji su nastali uz primenu hidrogena, mogu da dodaju godine, a cilj je da zadržite toplinu, koja kosi daje sjaj i mladoliku živost.

Izbegavajte vezivanje kose u rep

Iako je vezivanje kose najjedostavniji i najpraktičniji način da uvek imate urednu frizuru, ova metoda prilično šteti kosi.

Veoma zategnut rep može da ošteti vlasi i kosa će zbog toga biti veoma tanka i lomljiva, što može da dovede do opadanja, pa čak i povlačenje kose.

Bez obzira na godine, možete da praktikujete sopstveni stil, s tim što ćete ga dodatno prilagoditi svom dobu.

Kako biste izbegli oštećenje vlasi, rep ne zatežite suviše čvrsto, koristite pamučne mekane gumice za kosu i izbegavajte da vezujete kosu kada je mokra. Pre spavanja raspustite kosu kako bi vlasi u toku noći mogli da se odmore.

Uložite u nove proizvode

Najbolji deo u poboljšavanju rutine nege kose je u ulaganju u nove proizvode. Kvalitetan hidratantni šampon, regenerator i sredsvo za zaštitu od toplote neophodni su, budući da su zreli pramenovi obično suvlji i tanji.

Vitamini, specijalizovani tretmani za negu, takođe mogu ojačati kosu. To podrazumeva i peškire od mikrovlakana, koji će sprečiti trenje i uvijanje kose, kao i četku sa fleksibilnim dlačicama koja neće oštetiti kosu pri češljanju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA