≫ 

Linda Evanđelista objavila prvu fotografiju posle katastrofalnih tretmana za mršavljenje

- Držala sam dijete i preterano vežbala, a onda sam došla u fazu da ništa ne jedem. Mislila sam da gubim razum - iskrena je nekadašnja zvezda

  • 3

Pet meseci pošto je Linda Evanđelista (56) na Instagramu otkrila da je "trajno deformisana" zbog procedure CoolSculpting, bivši supermodel ispričala je za magazin "People" više detalja o drami kroz koju je prošla.

- Volela sam da budem na modnoj pisti, a sada se plašim da naletim na nekoga koga znam - izjavila je Linda Evanđelista za "People". - Ne mogu više da živim ovako, u skrivanju i sramoti. Jednostavno nisam mogla više da živim u ovom bolu. 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by People Magazine (@people)

Iako je Evanđelista godinama bila daleko od reflektora, tek je u septembru 2021. izašla u javnost sa svojim razlozima za donošenje takve odluke. Ona je podelila svoju priču na Instagramu uz hashtag #TheTruth gde je napisala da je bila „brutalno unakažena Zeltikovom procedurom CoolSculpting koja nije ispunila očekivanja".

CoolSculpting je neinvazivna metoda za konturisanje tela zamrzavanjem neželjenih masti na potpuno inovativan način, bez operacija. Stručnjaci objašnjavaju da postoje regije na telu koje, i sa redukovanom ishranom i redovnom fizičkom aktivnošću, zadržavaju masne ćelije, zbog čega ih je teško dovesti u određenu formu. Masne ćelije na bokovima, butinama i ostalim delovima tela mogu da budu veoma uporne i otporne.

Procedurom zamrzavanja masnih ćelija ispod kože dolazi se do vitkije linije. Jednom kada su ćelije uništene, one se razgrađuju i izbacuju iz organizma metaboličkim procesom, a stručnjaci koji sprovode ovu metodu tvrde da je ona potpuno bezbedna i neinvazivna. Takođe, obećavaju i dugotrajne rezultate.

Ali, kod Linde je nešto očigledno pošlo po zlu...

U razgovoru za "People", slavna manekenka je otkrila da je da nekoliko puta otišla na CoolSculpting u periodu između avgusta 2015. i februara 2016. Primetila je u roku od nekoliko meseci da je procedura koja je trebalo da uništi salo zapravo širi i učvršćuje kritična područja.

- Pokušala sam to sama da popravim, misleći da radim nešto pogrešno. Držala sam dijete i preterano vežbala. A onda sam došla u fazu da ništa ne jedem. Mislila sam da gubim razum - iskrena je Linda.

U junu 2016. obratila se lekaru za pomoć.

- Nisam jela, umirem od gladi. Šta radim pogrešno? - pitala je slavna manekenka.

Lekar joj je dijagnostikovao paradoksalnu adipoznu hiperplaziju (PAH) — retko stanje koje je objasnilo neželjeni efekat CoolSculpting-a. Linda nije znala o čemu se radi.

Ono što ju je dodatno obeshrabrilo je komentar lekara da joj nikakva dijeta, niti vežbanje to nikada neće popraviti.

Evanđelista je za "People" rekla da je bila spremna da se podvrgne procedurama korektivne liposukcije koje pokriva Zeltik, ali je na kraju odbila da potpiše ugovor o poverljivosti sa kompanijom. Umesto toga, sama je platila dve operacije liposukcije celog tela u junu 2016. i julu 2017. Iako joj je skrenuta pažnja da se PAH može vratiti, bila je šokirana kada je to uradila nakon druge operacije.

- Nije bilo nimalo bolje. Izbočine su izbočine. I teške su. Ako hodam u haljini bez pojasa, koža će mi se ojesti skoro do tačke krvarenja. To je ojed koji se javlja kada se sudare komadi tvrdog sala - slikovito je opisala muke kroz koje prolazi.

Rezultati PAH-a su takođe uticali na Lindin psiho-fizički doživljaj vlastite ličnosti:

- Ne prepoznajem se fizički, ali više ne prepoznajem ni sebe kao osobu. Ne gledam se u ogledalo. Osoba koju vidim u ogledalu ne liči na mene.

Ipak, posle godina skrivanja, objasnila je da deli detalje onoga što joj se dogodilo u nadi da će pomoći drugima.

- Nadam se da ću uspeti da se oslobodim sramote i pomognem drugim ljudima koji su u istoj situaciji kao ja. Neću više da se krijem.

Lindina priča takođe bi mogla da rasvetli pritiske sa kojima se suočavaju žene u Holivudu.

- Zašto osećamo potrebu da radimo ove stvari svojim telima? - upitala je.

- Uvek sam znala da ću ostariti. I znam da postoje stvari kroz koje telo prolazi. Ali jednostavno nisam mislila da ću ovako izgledati...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gordana

    16. februar 2022 | 20:48

    Ma kakva hiperplazija adipocita.Odaje utisak depresivne osobe.ugojene.

  • Срба

    16. februar 2022 | 20:49

    Исплаках се…..

  • viki

    17. februar 2022 | 11:59

    Ostariti je prirodno i normalno. Prelepa žena, šteta nije mogla da prihvati sebe i procese kroz koje je prolazila.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA