Vreme čitanja: oko 2 min.

Letnja rutina masne kože sklone aknama - Prati ova 3 koraka

Vreme čitanja: oko 2 min.

Tokom letnjih meseci našoj koži je potrebna posebna pažnja

  • 0
plaža Foto: Pexels

I dok razmišljamo o godišnjem odmoru i uživanju, zaboravljamo da leto sa sobom nosi pojavu upala kože. Različiti preparati i proizvodi često ne daju rezultate koje smo priželjkivali i teško je naći rešenje. Kreiranje rutine, pravilno čišćenje i dobra ishrana samo su neke od prednosti za osetljivu kožu i prvi koraci u borbi protiv masne kože i akni.

Rutina: Započnite i završite dan čišćenjem lica

Iritacija, oštećenje i bolna nelagodnost uobičajeni su problemi kod masne kože sklone aknama. Čišćenje običnom vodom često nije dovoljno, pa je važno koristiti proizvode koji će ukloniti nečistoće nakupljene tokom dana i noći. Koža takođe luči sebum i nakuplja nečistoće sa jastuka.

Letnje vrućine i neophodna zaštita

Pojačano znojenje i masno lice postaju idealno stanište za razmnožavanje bakterija koje izazivaju začepljene pore i pojavu akni. Kada je koža izložena suncu i toploti, gornji sloj kože postaje deblji, što rezultira nedovoljnim prirodnim uklanjanjem sebuma iz lojnih žlezda. Preterano izlaganje suncu takođe može isušiti kožu, izazivajući prekomerno delovanje lojnih žlezda i povećanu proizvodnju sebuma, što dodatno pogoršava akne.

osetljiva koža akne lice Foto: Pexels

Tokom letnjih dana važno je zaštititi kožu od sunca i UV zraka korišćenjem krema sa visokim zaštitnim faktorom. Izbegavajte kreme sa masnom teksturom i dajte prednost tečnostima i gelovima koji se brzo upijaju i blago deluju na kožu.

Saveznik za kožu sklonu aknama - 3 koraka pravilnog tretiranja

EPTA AC je nova linija proizvoda švajcarskog kvaliteta brenda EPTADERM koja je specijalno dizajnirana za negu masne kože sklone aknama. Sastoji se od tri proizvoda sa kompletnim formulacijama čiji se sastojci međusobno dopunjuju u svakom koraku dnevne rutine nege. Ovi proizvodi su takođe kompatibilni sa oralnim ili lokalnim dermatološkim terapijama akni, pružajući dodatnu podršku tretiranoj koži.

Prvi korak u svakodnevnoj rutini nege masne kože sklone aknama je EPTA AC fluid za čišćenje. Namenjen za svakodnevnu upotrebu, nežno čisti kožu, pomaže u regulisanju sebuma, iritacija i crvenila, smanjuje razmnožavanje bakterija i pojavu nepravilnosti.

Eptaderm Foto: Promo/ Eptaderm

Dalje imamo EPTA AC piling za čišćenje, koji se koristi za dubinsko čišćenje masne kože sklone aknama. Reguliše lučenje sebuma, poštuje fiziologiju kože i služi kao priprema za ciljanu negu.

Lagana i prozračna EPTA AC matirajuća emulzija za negu i regulisanje prekomernog lučenja sebuma je poslednji korak svakodnevne rutine za masnu kožu sklonu aknama. Smanjuje proliferaciju bakterija i pruža dugotrajan efekat matiranja.

Svoju EPTA AC liniju pronađite u apotekama i online apotekama diljem Srbije!

Izvori

Mayo Clinic (2023) Acne, stručni članak na portalu klinike Mayo, dostupno na: https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/acne/symptoms-causes/syc-20368047 Ömer Kutlu, Ayse Serap Karadag, Uwe Wollina (2022), Adult acne versus adolescent acne: a narrative review with a focus on epidemiology to treatment, stručni članak na portalu SciELO-Brazil, dostupno na: https://www.scielo.br/j/abd/a/kVJkw6pLqvkCFLxBXvYjPsM/.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA