≫ 

Ukoliko si stalno ljubomorna na njegove bivše - možda patiš od ovog sindroma

Žene često svojim ponašanjem bespotrebno ugrožavaju vezu

  • 2

Ljubomora je jako opasna po svaki odnos i može da vas košta veze ukoliko partneru stalno pravite scene. Ali, možda nije to u potpunosti vaša krivica.

Ženama su na društvenim mrežama najprivlačniji muškarci koji se bave ovim sportom

Sigurno ste bar jednom osetile kako vam se diže kosa na glavi kada je vaš dragi rekao par lepih reči o bivšoj devojci. Ako se upoređuješ sa njom i užasno ti smeta kada je bilo ko spomene – možda imaš Rebeka sindrom.

"Rebeka" je roman Dafne du Morijer u kojem se žena uda za udovca, a duh njegove pokojne žene Rebeke počne da im zagorčava život. Duh konstantno nagovara muža da ostavi sadašnju ženu jer ona neće nikada biti dovoljno dobra za njega.

Foto-ilustracija: Profimedia

U psihologiji se "Rebeka" sindrom pripisuje ljudima koji su patološki ljubomorni na bivše partnere zbog njihovog sadašnjeg partnera. Ljubomora je poput tog duha koji progoni i tera da se upoređujete s tom osobom na svim nivoima.

Osim toga, ljubomorne osobe se trude da saznaju apsolutno sve o bivšem partneru ili partnerki nadajući se da će pronaći nešto zbog čega će se osećati bolje. Ako ste se upetljali u mrežu ljubomore nemojte da zaboraviti da time štetite samo sebi. Umesto da uživate u vezi vi brinete o nevažnim stvarima i zapravo "prizivate" tu treću osobu u vaše živote.

Foto: Pixabay.com

Možda vam je teško da prihvatite da je vaš partner imao i druge partnere pre vas, ali jeste li vi bili u celibatu pre njega? Ako je sada sa vama, to znači da je vas odabrao i da s razlogom ne želi da bude sa tom bivšom ili bivšim. Sama reč "bivša" znači da je njihova veza stvar prošlosti i jedino što možete da uradite je da to prihvatite.

U suprotnom, samo ćete mučiti i sebe i partnera, piše net.hr. Ne zaboravite da i vi imate prošlost i bivše partnere s kojima ste još uvek u kontaktu. Ako se njegova bivša sama ne gura u vaš odnos, onda vam ona ne predstavlja pretnju i možete slobodno uživati u vezi.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sudija Dred

    25. januar 2018 | 11:45

    Ne zaboravite da i vi imate bivse sa kojima ste u kontaktu!?! Nemam! A da ih ona ima, i odrzava kontakt sa njima, tu bi nam bio kraj! Bivsi su bivsi i tacka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA