4 razloga zašto muškarac sa kojim se muvate odjednom prestane da vam se javlja

Ni jedan od ovih razloga ne opravdava iznenadno nestajanje osobe iz veze, ali možda može da vam pomognete da shvatite da vi niste krvi za to

  • 6

Izgleda da kad frajer nestane bez pozdrava ili vas otkači porukom i nije najljigaviji način za raskid. Ima i puno ljigavijih od toga. Širenjem novih tehnologija, pre svega Interneta i društvenih mreža, dolazi i do mnogobrojnih novotarija - često dobrih, ali i nekih iritantnih, pogotovo na ljubavnom području.

Dobro se čuvajte jer može biti fatalno: 12 tihih znakova da u telu imate opaku pantljičaru

Engleski naziv "ghosting" (eng. ghost = duh) je naziv za one neprijatne situacije kada neko sa kim ste na početku veze ili u sred flerta jednostavno nestane, odnosno prestane da odgovara na pozive i poruke, što može biti veliki udar na vaše samopouzdanje i ljubavni život.

5 razloga zašto muškarac sa kojim se muvate odjednom prestane da se javlja:

1. Izbegavanje sukoba

Ovde se misli na svaki tip direktne komunikacije koja bi mogla razljutiti ili uzrujati drugu osobu. Mnogi ljudi su skloni izbegavanju konflikta i radije bi se sklonili iz situacije koja bi mogla dovesti do toga. Strah od ljutitih odgovora, poput vikanja, kritikovanja, plakanja i izbegavanje emocionalnih reakcija su vrlo uobičajeni.

Kada vas neko iznanada napusti, to ne znači da ste vi nešto pogrešno uradili, već da ta osoba sa kojom ste izlazili nije mogla biti direktna u komunikaciji sa vama. To je stvar emocionalne zrelosti individualaca i veština koja se mora razvijati i rasti tokom vremena.

Ponekad osoba prestaje da se javlja jer ne može da bude direktna u komunikaciji sa vama Foto: Pixabay.com

2. Strah od emocionalne intime

Ova vrsta straha vas sprečava da se zbižite sa nekim. Oni koji imaju problem sa ovim strahom mogu biti u vezi mesec ili dva, čak i godinama, ali da pritom sebi ne dopuštaju nikakvu vrstu emocionalne povezanosti. Do samog trenutka kad neko nestane u vezi, može se činiti da je sve savršeno i da se ne primećuju nikakve anomalije u odnosu, a onda neki okidač dovede do toga da jedna osoba, u strahu od emocionalne povezanosti, jednostavno nestane.

Strah od emocionalne intime sprečava osobu da se zbliži sa nekim Foto: Pixabay.com

3. Narcistička ličnost

Narcisi nisu empatični na emocionalnu bol koju bi osoba s kojom izlaze mogla da proživi nakon što je ostave. Manjak empatije je glavna osobina narcisa i verovatno je to razlog za njihov iznenadni nestanak. Ako ste imali dovoljno vremena da upoznate osobu koja vas napustila bez ijedne reči, verovatno ste  primetili i neke druge osobine u kojima je bilo nedostatka obzira prema drugima.

Narcisi nisu empatični na emocionalnu bol koju bi osoba s kojom izlaze mogla da proživi nakon što je ostave Foto: Pixabay.com

4. Strah od nasilne reakcije

Ređe se dešava da osoba odjednom nestane jer ju je strah eventualne agresivne reakcije koja bi se mogla dogoditi ako uživo raskine sa nekom osobom. To je u psihološkom smislu pre način samoobrane nego iznenadnog nestanka, ali i dalje može biti kobno za drugu osobu.

Ređe se dešava da osoba odjednom nestane jer ju je strah eventualne agresivne reakcije Foto: Pixabay.com

(Telegraf.rs / Izvor: zdravakrava.24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marija

    6. avgust 2018 | 16:07

    Jedan jedini razlog zato što im se nesviđate!

  • B

    6. avgust 2018 | 18:14

    Ako me neces ti dragi moj, hoce drugar tvoj

  • Rajko

    6. avgust 2018 | 16:52

    A možda ste izgovorili onu čuvenu fatalnu rečenicu koja automatski pali alarm u glavi svakog muškarca , a glasi"Ajd svrati, htela bih da nešto ozbiljno razgovaramo"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA