≫ 

Rešite se stresa tako što ćete pomirisati majicu vašeg partnera - ali samo ukoliko je vaša veza ovakva!

Kada razmišljate o umirujućim mirisima, miris tela vam sigurno ne pada na pamet

  • 0

Istraživanje je pokazalo da žene koje pate od stresa bivaju mnogo smirenije nakon što pomirišu majicu koja pripada njihovom partneru.

Miris supruga ili dečka smatra se jačim umirujućim sredstvom nego miris ruža u stabilnim vezama. Miris nošene majice je mnogo efikasniji u smirivanju od mirisa tek opranog veša.

Ako ste tužne ili pod stresom, pomirišite majicu vašeg partnera i biće vam odmah bolje. Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Istraživači sa Univerziteta Stokholm preporučili su ženama koje su u srećnoj vezi da redovno pomirišu njihove partnere kako bi smanjile stres koji osećaju. Efekat je zabeležen samo kod žena koje su bile u srećnim vezama. U slučajevioma kada žene nisu bile sigurne u svoje veze, mirisanje partnerovih stvari izazivalo je samo još veći stres i nikako ih nije tešio.

Ovo je bilo prvo istraživanje koje se bavilo efektima mirisa partnera na psihičko stanje žena i njihov stres. Dalja istraživanja bi trebalo da se pozabave uticajem mirisa prijatelja, a ne samo romantičnog partnera na našu psihu.

VIDEO: Devojka je prdnula dok je trenirala sa dečkom

VIDEO: Sva pozitivna dejstva smeha

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA