≫ 

Prebolite bivšeg: Faze kroz koje morate da prođete i tehnike koje će vam pomoći da brzo izlečite slomljeno srce

Preboleti nekoga je dug i mukotrpan posao

  • 1

Sve vezano za raskid teško nam pada i teško se prevazilazi, ali nije na odmet imati neke trikove u rukavu kada dođe do toga da vam je srce slomljeno.

Prijatelji su tu da nam pomognu ali njihove reči: “Biće bolje kako vreme bude prolazilo” ne daju nam bog zna kakvu utehu. Koliko god mrzeli to da čujete, vreme je zaista jedini lek za tako nešto. Ovo su samo neki i+od trikova koji vam mogu pomoći da prebolite bivšeg dečka.

Morate da žalite

Dajte sebi vremena. Foto: Pixabay.com

Raskidi su zaista periodi žaljenja i tugovanja. Neko je bio u vašem životu na veoma intenzivan i intiman način i iznenada - više ga nema. Nije nešto mnofgo drugačije od smrti, pa uzeti neko vreme kako biste sve to procesuirali deluje kao nešto sasvim logično. Dajte sebi vremenat da prebolite i nemojte se požurivati čak i ako vam treba više od famoznih 11 nedelja.

Uklonite sve što može da deluje kao okidač

Promenite fotografije na ekranima telefona i kompa ukoliko ste na njima zajedno. Nemojte posećivati bar, restoran, park ili bilo koje drugo mesto koje ste smatrali “vašim” nekoliko meseca. Potrebno je da eliminišete bilo koji okidač koji će vas baciti u nostalgiju i žudnju, kroz koju već prolazite. Ne treba vam nikakav psihički podsetnik.

Odlučite da li su društvene mreže još uvek dobra ideja

Ponekad je odluka da nekoga izbrišete iz liste prijatelja ili “otpratite”veći izazivač anksioznosti nego sam raskid. Može da deluje dramatično i ekstremno, ali to što ćete i dalje imati kontakt može da rezultira uhođenjem i upadanjem u crnu rupu praćenja iz koje nećete moći tako lako da se iščupate. Sve to dovešće do još većeg povređivanja, zato vam savetujemo da dobro razmislite o ujklanjanju bivšeg sa društvenih mreža. Ukoliko ne volite i ne želite da vidite da je vaš partner napredovao u životu i nastavio dalje, preporučujemo da prekinete svaki kontakt i uklonite ga sa vaših profila.

Eliminišite negativnost

Potrudite se da ne mislite na raskid. Foto-ilustracija: Profimedia.com

Nakon raskida normalno je da osećate različite emocije, od sreće zbog uspomena do depresije koja vas iscrpljuje i dovodi do ivice nervnog sloma. Vaš bivši ne mora da bude svestan vaših osećanja. Raskid je proces kroz koji morate da prođete i on ne mora da bude svestan svega. Umesto da bilo šta kažete, probajte da to napišete. Napišite pismo vašem bivšem partneru i recite mu tako kako se vi zaista osećate. Izrazite vaše potrebe i šta je to što biste voleli da ste uradili drugačije. Nemojte nikako da šaljete to pismo!

Povežite se opet sa sobom

Nakon što ste se oslobodili negativnosti vreme je da se malo okrenete oko sebe i pogledate šta vam je to preostalo. A ostalo vam je mnogo toga. Proveli ste dosta vremena u zajednici i morali ste da napravite mnogo kompromisa i mislite i na tuđa osećanja. Sada to više ne morate. Fokusirajte se na svoju slobodu i iskusite je na najbolji mogući način. Putujte, izlazite i priuštite sebi neke stvari koj e niste mogli zbog obaveza prema nekom drugom.

Potražite pomoć

Raskidi su stvarno teški i ne postoji način kako da zaobiđete sve što vas je snašlo. Vaši prijatelji su tu da vas saslušaju, iskoristite to! Ukoliko vam je potrebno da odete korak dalje, onda potražite nekog terapeuta. Pričanje o tome šta vam se desilo i kroz šta prolazite pomoći će vam da nastavite dalje.

Promenite perspektivu

Jedan od najboljih načina jeste da promenite perspektivu. Sve veze koje imate na kraju će se završiti, sve dok ne dođe ona kojoj neće biti kraja. Veza treba da vam pomogne da se razvijate i rastete kao ličnost. Mnogi an kraju shvate da veza nije propala, samo se završila. Kraj je bio neophodan i svakako je zdraviji od ostajanja u takvoj vezi.

(Telegraf.rs/menshealth.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • B......

    2. decembar 2018 | 19:33

    Rado te se setim ljubavi stara jer sam od tebe puno mudrosti naucila . . . ali ti nisi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA