Evo kako da se pomirite sa bivšim i obnovite vezu bez da opet budete emotivno razoreni ako nešto krene po zlu

Jesi li sigurna da ti to treba ponovo u životu?

  • 5

Postoje dve vrste bivših: oni od kojih ne želimo da čujemo ni glasa i oni čiji broj telefona je još uvek upisan u naš imenik sa svim mogućim srcima i zaljubljenim smajlijima.

Razmišljanje o pomirenju sa bivšim je jedno, a stvarno pomirenje je nešto sasvim drugo. Iako ste verovatno raskinuli sa dobrim razlogom želite da se stvari opet vrate na staro.

Iza raskida stoji mnogo emocija. Foto: Profimedia, Foter/KellyB, mk is Watoo

- Mi smo željni pripadanja i veze kao i novih iskustava. I jedno i drugo možemo da dobijemo stupanjem ponovo u vezu sa bivšim partnerom, kaže licencirani terapeut za brak i porodicu Dejvid Klov.

To nam se čini kao mnogo lakša opcija nego potraga za novim partnerom, upoznavanjem i zbližavanjem sa nekim novim i rizik od ponovnog razočarenja. Moguće je da će druga runda biti uspešnija od prethodne, ali samo ako joj pristupite na pravi način. Evo kako da se pomirite sa bivšim bez da od toga pravite veliki haos u vašem životu.

Usporite sa objavljivanjem pomirenja

Ne postoji formula ni pravilo koliko brzo stvari treba da se razvijaju, ali usporite i sačekajte sekund pre nego opet stavite etiketu na vašu vezu. To će vam dati vremena za sledeći korak.

Shvatite šta je to što vi želite

Ovo je prilika da stavite sve karte na sto pa se nemojte plašiti i ustručavati da se izjasnite i kažete šta vam treba da biste bili srećni.

Gledajte na vaš odnos kao na novu vezu

Trebaju li vam opet suze. Foto-ilustracija: Profimedia.com

Vi se jeste zabavljali i izlazili ste, ali vreme menja ljude. Upoznajte vašeg partnera opet, pitajte pitanja i saznajte šta misli i oseća.

Pričajte o tome šta ste radili dok niste bili zajedno

Sada je vreme da se izjasnite da li ste bili sa nekim dok ste bili u raskidu. Ne morate da detaljišete i nemojte da objašnjavate kakav je bio seks i slično.

Pričajte o tome zašto želite da budete opet zajedno

Da li ste umorni od traženja novog partnera ili ste osetili da sa bivšim još uvek nešto postoji? Ako je odgovor prvi onda nemate šta da tražite u novoj staroj vezi. Ali ako osećate još uvek nešto prema bivšem onda je vreme da razmislite o pomirenju.

Slušajte vašu intuiciju

Ako uhvatite sebe da opet ignorišete neke signale koje vam šalje vaš stomak ili ono nešto unutra, potrudite se da ga ovoga puta ne gušite.

Raspravite stare probleme

Raspravite i pokušajte da rešite stare probleme. Foto-ilustracija: Profimedia/Wavebreak

Veoma je verovatno da ćete se opet naći u sred starih rasprava i problema, zato na vreme porazgovarajte o njima i odmah ih isključite za budućnost ukoliko je to moguće. Ako nije, pa, možda ipak druga šansa treba da se propusti.

Razgovarajte o poverenju

Vas dvoje imate prošlost i poverenje koje ste imali je srušeno. Ono se teško vraća, ali može da se izgradi opet. Razgovarajte otvoreno i saopštite jedno drugom kako se osećate i šta vam je na duši. Posle toga shvatićete kako stoje stvari.

Ne očekujte da svi budu oduševljeni vašim pomirenjem

To što ste se vi pomirili i sijate od sreće to je druga stvar. Ne očekujte da i vaši prijatelji i porodica skaču od sreće sa vama jer oni znaju kako se sve to završilo prošli put. Bili ste povređeni i verovatno ste i loše pričali o partneru pa su oni još uvek pod utiskom. Vole vas i brinu za vas, zato su sumnjičavii i oprezni jer ne žele da vide opet suze na vašem licu.

Znajte kuda ste se uputili

Ljudi se menjaju, ali uglavnom ostanu isti. Nemojte da očekujete da će stvari sada biti drugačije sada kada ste opet zajedno jer stvari lako mogu da se vrate u stari šablon.

(Telegraf.rs/womenshealthmag.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sunce

    7. decembar 2018 | 15:32

    Ako je neko nekog ostavio pa se sad kaje i zali onda treba lepo da inicira sastanak sa ostecenom stranom, da se izvine, zamoli za drugu sansu i da se sve dogovore. Ako tako uradi ima sanse da zaista bude srecan kao nikad pre. Samo iskreno

  • Северни Банат

    7. decembar 2018 | 15:23

    Једнпут кад окончам ја заувек окончам небитно да ли је она мене шутнула или ја њу .Лебац једном кад пресечеш неможеш га више споити .

  • DARKO 100%

    7. decembar 2018 | 16:01

    Kad se jednom ugasi emotivna ljubav onda je to kraj ,svaki pokusaj je mrcvarenje obadvoje i to je onda na silu hladno i nezainteresovano za bilo sta,tako bolje je da svako trazi svoju srecu na vreme nego da gubi vreme

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA