≫ 

Ćao, zdravo: Partner vam je narcis i vi nikako ne bi trebalo da se zabavljate sa takvom osobom

Narcisi su najopasnija vrsta partnera i takav neko vam ne treba u životu

  • 1

Čim prepoznate da vam je partner narcis, recite mu - ćao, zdravo. Oni jako dobro kriju svoje pravo lice, ali po ovih šest stvari ćete ih uvek razotkriti.

Prepoznavanja narcisa u ranim fazama upoznavanja nije tako lako kao što mislite, zbog toga mnogi završe upravo s jednim takvim primerkom.

Iako postoje mnoge vrste narcisa, postoje i njihove zajedničke osobine. Ono što im je zajedničko jeste snažna odbojnost prema deljenju autentične emocionalne ranjivosti, a ovo su druge osobine koje imaju.

Oni sve planiraju

On ili ona su ti koji biraju restoran, znaju da vam preporuče stvari iz menija i tačno znaju u koji bar bi trebalo da se uputite poslije večere. Iako je ponekad lepo imati nekoga ko će sve isplanirati za vas, morate znati da oni to ne rade zbog vas nego zbog sebe kako slučajno nešto ne bi pošlo u smeru koji ne žele.

Takođe, to što sve oni žele da isplaniraju otkriva da uvek i u svemu morate ići njihovim putem.

Vole bombardovanje ljubavlju

- Njihovo interesovanje za vas na početku veze može da bude itekako privlačno, ali pazite se bombardovanja ljubavlju, prevelikom pažnjom i naklonošću jer to označava narcisoidnost - objašnjava bračni i porodični psihoterapeut Virdžinija Gilbert.

Ukoliko prerano planira budućnost s vama to može da znači samo jedno - da koristi bombardovanje ljubavlju kako bi vas zaveo do te mere da mu date sve što on želi od fizičke intimnosti pa do novca.

Foto-ilustracija: Profimedia

Koriste svaku priliku da se pohvale 

Većina narcisa se hvali, ali oni koji su visoko na lestvici narcisoidnosti to rade na veoma suptilan način.

Na primer, u toku razgovora on će vam usput spomenti kako je član vrhunske teretane ili kako leti samo prvom klasom. Oni manje vešti narcisi će na prvom sastanku razgovarati o svom materijalnom stanju i otvoreno se hvaliti.

Nepristojni su prema konobaru

Obratite pažnju kako osoba s kojom izlazite tretira vašeg konobara, to može da bude pokazatelj kako će se kasnije ophoditi prema vama.

- Ukoliko se vaš izabranik ponaša neadekvatno prema konobaru ili prodavaču sladoleda i ako je arogantan prema njima, zapravo signalizira narcisoidnost, a njihova nepristojnost prema konobaru nagoveštava nagomilani bes - rekla je psihoterapeut Darlen Lanser.

Foto-ilustracija: Profimedia

Oni vas uveravaju da traže dugu vezu, ali većina njihovih odnosa je bila kratkog daha

Ako ste na sastanku s narcisom, mogli bi vam reći da traže životnog partnera, ali da ne mogu da nađu nikoga ko bi ostao s njima celog života.

- Verovatno su se njihovi odnosi često završavali nakon što se razvila intimnost. Oni traže savšenstvo i u partneru obično pronalaze neku manu, stoga im nije teško da prekinu vezu kako bi nastavili da traže onu pravu - rekla je Lanser i dodala da bi trebalo da  obratite pažnju na negativne stvari koje govore o prošlim vezama jer ćete tako puno saznati o vašem budućem partneru.

Nikada ne otkrivaju svoje nesigurnosti 

Narcisi će hteti da saznaju sve o vama, gde radite , gde ste studirali, razgovaraćete o teškim temama iz vašeg života, ali vam oni nikada neće otkriti svoje strahove, brige, probleme i nesigurnosti.

I dok se vi otvarate i poklanjate im svoju dušu narcisi se, ćuteći, osećaju snažnije i superiornije od vas.

VIDEO: Histerični lik u osveti razbio kola bivše devojke

(Telegraf.rs / klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljubav

    24. februar 2019 | 20:59

    Svaki narcis ako ima srece da nadje svoju drugu polovinu onda svu ljubav usmerava da se divi i ugodi drugoj strani. Verujte mi . ta sam, zena narcis

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA