≫ 

Koliko košta verenički prsten Dženifer Lopez - stručnjak je dao svoju procenu (FOTO)

Ceo svet bruji o prstenu kojim je zaprošena Džej Lo

  • 3
Dženifer Lopez, verenički prsten, verenički prsten Dženifer Lopez Džej Lo Aleks Rodrigez Printskrin: Instagram / arod

Tom Hejman je kao svetski poznat stručnjak u oblasti draguljarstva dao procenu koliko košta smaragdno sečeni dijamant koji krasi ruku Dženifer Lopez posle veridbe sa Alekom Rodrigezom. Nikada nam ne bi palo na pamet koliko taj kamen vredi.

Aleks Rodrigez je postavio sliku vereničkog prstena kojim je zaprosio poznatu pevačicu Dženifer Lopez i za samo nekoliko sati ona je imala oko 5,1 miliona lajkova. Oni su tokom vikenda potvrdili i zvanično svoj novi ljubavni status i sa radošću najavili fanovima ulazak u sledeću etapu zajedničkog života.

Čim se u javnosti pojavila slika prstena koja krasi ruku Džej Lo, počele su spekulacije o tome koliko on vredi i koji je i koliko skupocen kamen na njemu.

Prvobitno su draguljari većali o tome koji je tačno kamen u pitanju i koji dizajn prstena, ali su se veoma brzo složili da je u pitanju smaragdno rezani dijamant.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Alex Rodriguez (@arod) on

Smaragdno brušeni dijamanti su najčešće pravougaonog oblika i po pravilu su beli.

- Veličina ovakvog kamena određuje i njegovu vrednost, pa je moja procena da je između 10 i 15 karata - kaže Tom Hejman, vlasnik jedne od najpoznatijih draguljarnica u svetu koja se nalazi u Njujorku.

On dodaje da kada naiđe na ovakav kamen u njega gleda tako kao da je veliki kao kuća, jer je vrednost dragulja ogromna.

- Vrednost draguljima daje upravo i način njihove obrade. Smaragdno sečenje je jedno od najskupljih metoda koje se primenjuju u svetu draguljarstva - kaže Ben i dodaje da je oblik kamena savršen i da to prstenu samo daje na ceni.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Alex Rodriguez (@arod) on

Tom Hejman tvrdi da savršeno brušeni dijamant košta između 2 i 3 miliona dolara, a tu veliku razliku prave jako male razlike u sečenju i proporcijama. Tako da ako imate želju da nosite prsten kao što ga ima Džej Lo trebalo bi da pripremite između 1,5 i 3 miliona dolara.

- Ovakav kamen nemate samo tek tako u radnji. Sve i da je Kartier u pitanju, oni moraju da ga imaju negde u svetu, a onda da ga dopreme do dogovorenog mesta gde je Aleks Rodrigez rešio da ga kupi. Onda tu postoji još gomila posla. Obraga, dizajn, gravura i slično, a sve to utiče na finalnu cenu - jasan je Hejman.

Što se tiče prstena, njegova pretpostavka je da se radi o platini koja je mešana sa 18-karatnim belim zlatom, jer je to za njega jedino logično objašnjenje koje potkrepljuje činjenicom da je neophodan jasno beli metal kao što je platina da se ne bi remetio sjaj dijamanta.

(Telegraf.rs / hollywoodreporter.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA