≫ 

"Otišla sam sa dečkom na venčanje njegovog druga i nisam odnela nikakav poklon"

Kada su venčanja u pitanju postoji nebrojeno mnogo čudnih situacija

  • 20

Odlazak na venčanje odavno je prestao da podrazumeva kupovinu poklona, već je sada doba koverti i poklona u novcu.

Nije ništa tu mnogo čudno kada su u pitanju ljudi koji su vam bliski. Za njih ne žalimo da izdvojimo novac i stavimo u kovertu i više nego što smo u mogućnosti. Ali kako da se ponašamo sa nekim koga ne poznajemo? Ovakvu dilemu imala je Ksenija kojoj je odlazak na venčanje prijatelja nenog dečka pretilo da postane prava noćna mora.

Kako naći muža Foto: Pexels/SplitShire

- Jedan od dobrih prijatelja mog dečka se nedavno venčao. Znala sam mesecima unapred da je svadba zakazana i da je moj dečko pozvan na venčanje. Uz to dobio je pozivnicu sa naznakom "plus jedan" što je zbnačilo da može da povede i mene.

Da je neko meni blizak, ja ne bih imala nikakvu dilemu kada je reč o poklonu. Od plate ili dve bih odvojila izvesnu sumu novca i stavila u kovertu. Ali, šta pokloniti nekome koga jedva poznajete?

Tog druga koji se ženio videla sam par puta do sada i to sve onako nekako u prolazu. Kad god bi se okupilo društvo mog dečka u stanu ja nisam bila tu. Nismo imali zajedničke izlaske, pa nisam ni dobro upoznala tog druga. Da ne govorim o tome da ću njegovu ženu videti prvi put na venčanju.

Šta pokloniti ljudima za koje znate da eto postoje ili ste ih videli na slikama vašeg dečka? Koliko je novca u redu izdvojiti za poklon nepoznatim osobama? Da li je u redu kupiti neko piće ili cveće i tako popeglati poklon? Počela sam mnogo da se nerviram oko toga.

Venčanje, Mladenci, svadba Foto-ilustracija: Pixabay

Kako sam imala dilemu posavetovala sam se sa drugaricama. Nisu mi bile od pomoći jer je svaka od njih reagovala na drugačiji način. Neke su davale novac zajedno sa dečkom, neke su kupovale sitnice kao ukrase i cveće, a neke su davale novac posebno. Najbolji savet mi je dala majka. Rekla mi je da se ponašam onako kako bih htela da se ponaša neko na mom venčanju. 

Iskreno, ja nikad ne bih očekivala da devojka prijatelja mog dečka donosi poklon na svadbu. Neprimereno mi je da neko nepoznat donosi novac kao poklon kako bi "pokrio svoju stolicu", jer onda neću ni da zovem tu osobu. Nema "plus jedan" za prijatelje i to je to.

Ako već budem imala takve pozivnice, ne očekujem od nepoznatih devojaka ili momaka da mi donose bilo kakav poklon, čak ni cveće. Tako sam i ja odlučila da za venčanje kupim novu haljinu i cipele i svojim prisustvom ulepšam ceremoniju držeći za ruku mog dečka. Znam da je on izdvojio pozamašnu sumu novca kao poklon tako da nam mladenci neće zameriti što sam ja došla praznih ruku, ispričala je Ksenija.

VIDEO: A o ovom venčanju je pričao ceo svet:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Qwer

    4. jun 2019 | 13:12

    Ako je tvoj dečko spremio kivertu, normalno je da se to odnosi na oboje. Šta bi bilo da ste u braku? Priča ti je malo glupa, ali dobro, htela si nešto da kažeš. Ni tvoh dečko nije od tebe očekivao učešće u poklonu, već je želeo da mu se pridružiš na svadbi njegovog druga.

  • A

    4. jun 2019 | 11:11

    zasto nas davis tim glupostima....valjda si sa deckom razgovarala sta ce te za poklon....tako barem rade normalni....

  • Сања

    4. jun 2019 | 10:46

    Шта је "списатељица" хтела да каже? Дај сестро, ако ти је то била највећа дилема у животу, буди срећна.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA