≫ 

Muž mora da plati bivšoj ženi 152.000 evra jer je čistila kuću, prala veš, kuvala...

Odrekla se karijere da bi bila domaćica!

  • 6

Sud u Argentini odlučio je da jedan muškarac mora isplatiti odštetu od 8 miliona pezosa (oko 152 hiljade evra) bivšoj ženi za sve poslove u kući koje je radila tokom njihovog dvadesetsedmogodišnjeg braka.

Sedamdesetogodišnja žena, diplomirani ekonomista iznela je dokaze o odgajanju dece i kućnim poslovima koje je radila dok su bili u braku.

- Ekonomska zavisnost žene od muškarca je jedan od glavnih mehanizama pomoću kojeg su potčinjene u društvu, objasila je sudija Viktorija Fama.

favela domaćica housewife širenje veša pin up foto: pixabay.com

Sudija je, kako kaže, odredila jednu logičnu sumu koja ima za cilj da izjednači balans između supružnika.

- Posle 27 godina braka optuženi ju je napustio kada je imala 60 godina, a to su godine u kojima žene inače počinju da dobijaju penziju, a na tržištu rada je 'bezvredna', navodi se u zaključku presude suda u Argentini.

Par se rastao 2009. godine, a zvanično su se razveli 2011. godine otkako i traje suđenje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kal

    11. jun 2019 | 12:44

    Bravo za ovu zenu sto je uspela da iznese sve ovo do kraja i naplati sta joj pripada. Dok je ona rintala po kuci i vaspitavala i podizala decu, bila je dobra. Kad su deca odrasla i otisla, dobila je “otkaz” i zamenjena je mladjim modelom u boljem voznom stanju. A stara na ulicu. Bravo za sudinicu sto je ispravno procenila situaciju, i imala hrabrosti da donese jedinu ispravnu odluku, jer ovim svetom, nazalost, jos uvek u potpunosti upravljaju muskarci. Zato je i ovakav.

  • neko

    11. jun 2019 | 11:52

    A ne setis se da zaduzis zene koje su volele muza do zadnjeg pezosa pa zatim zatrazile razvod,ccc zene i moral,pravda....

  • &

    11. jun 2019 | 13:36

    I trba da plati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA