"Nikada nisi izašla iz mog srca": Zavoleli su se za vreme Drugog svetskog rata, pa se sreli 75 godina kasnije (VIDEO)

Decenijama je čuvao njenu crno-belu fotografiju, koju je pokazao novinarima. Nije ni sanjao da je njegova draga i dalje živa

  • 5

Usred Drugog svetskog rata mladi američki vojnik zaljubio se u 18-godišnju Francuskinju dok je bio stacioniran u njenom malom gradu. Razdvojili su se kada je on otišao da se bori na istočnom frontu, a nakon toga se vratio u Ameriku. Oboje su zasnovali porodice, a 75 godina kasnije, sada 97-godišnji Amerikanac vratio se u Francusku povodom obeležavanja Dana D. Nije ni sanjao da će ponovo sresti ljubav svog života.

KT Robins je bio 24-godišnji vojnik u američkoj vojsci kada je prvi put ugledao Dženin Ganaje (92), danas Pirson, u severoistočnom francuskom gradu Briju 1944. godine. Robins je tražio nekoga da mu pere odeću, a njena majka se složila da pomogne.

KT i Dženin su se ubrzo zaljubili jedno u drugo, ali dva meseca kasnije Robinsu je rečeno da mora brzo da napusti selo i ode na istočni front, kako bi se borio protiv sila Osovine.

- Rekao sam joj da ću se možda vratiti po nju, ali to se nije desilo - ispričao je Robins francuskoj televiziji dok je boravio u ovoj zemlji povodom obeležavanja Dana D, prenosi Dejli mejl.

Kada se rat završio 1945. godine, Pirson je počela da uči engleski jezik, nadajući se da će se njen dragi jednog dana vratiti po nju. Međutim, Robins se vratio u Ameriku.

Tamo je upoznao i oženio Lilian, sa kojom je bio u braku 70 godina. Zajedno su radili u prodavnici u Misisipiju 50 godina, a ona je umrla 2015. u 92. godini života.

I Dženin se nakon rata ponovo zaljubila. Udala se 1949. godine i rodila petoro dece.

Međutim, Robins nikada nije zaboravio svoju francusku ljubav, čuvajući decenijama njenu crno-belu fotografiju. Tu fotografiju imao je sa sobom i kada mu je prišla grupa francuskih novinara za izveštaj o veteranima iz Drugog svetskog rata u Sjedinjenim Državama.

Robins im je pokazao njenu fotografiju i rekao im je da bi voleo da se vrati u njeno selo kako bi pronašao njenu porodicu. Pretpostavio je da je ona preminula.

- Sigurno je nikada neću videti - dodao je on.

Međutim, novinari su uspeli da je pronađu u staračkom domu, oko 40 km dalje od mesta u kojem su se prvi put sreli.

Organizovali su susret i rekli Robinsu kako je ona živa i da ga čeka.

Taj susret bio je veoma dirljiv. Odmah su se zagrlili, gledajući jedno drugo u oči sa obožavanjem i radošću.

- Uvek sam te voleo. Nikada nisi izašla iz mog srca - rekao je Robinson svojoj prvoj ljubavi, a zatim joj je pokazao fotografiju koju je decenijama čuvao.

- Ovo si ti - rekao je starici.

Upitala ga je zašto se nije vratio po nju.

- Uvek sam mislila na tebe, mislila sam da ćeš se vratiti, želela sam da se vratiš - rekla mu je Pirson.

KT Robbins, Jeannine Pierson Printskrin: BBC

Prisetila se njegovog odlaska na front.

- Kada sam ga videli kako odlazi u kamionu, bila sam veoma tužna. Plakala sam, volela bih da se posle rata nije vratio u Ameriku - rekla je Dženin.

Bivši ljubavnici proveli su nekoliko sati zajedno, pre nego što je Robins morao da se vrati zbog proslave.

Pošto su sada oboje udovci, obećali su jedno drugome da će se ponovo sresti.

- Dženin, volim te devojko - rekao joj je Robins dok su im suze polazila, a usne im se ponovo susrele, prvi put nakon 75 godina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M

    13. jun 2019 | 14:16

    Dirljivo i tuzno, a amerikanac kao i svi amerikanci bio lazov i ostao

  • Boyana

    13. jun 2019 | 14:31

    Zavidim im na ovoj velikoj i bezgranicnoj ljubavi uprkos svim zivotnim izazovima i ratu jer toga danas skoro da i nema!

  • Nikkii

    13. jun 2019 | 14:26

    Divna prica. Hvala Telegfau! 🌹

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA