≫ 

Ostavio me je zbog DRUGOG: Psiholog objašnjava zašto je to zapravo olakšavajuća okolnost za žene

Svaka prevara podjedanako boli. Međutim, da li postoji razlika u situacijama kada je žena ostavljena zbog druge žene ili zbog drugog muškarca?

  • 1

Za svaku ženu je naročito bolna situacija kada je partner ostavi zbog nekog drugog. Tada se u osobi budi osećaj koji je mnogo gori nego da ju je samo "ovako ostavio".

No, da li ste se pitali kakav osećaj se budi u ženi kada je partner ostavi ili prevari s drugim muškarcem?

Psiholog Aleksandra Janković je za "Telegraf" objasnila zašto ova vrsta prevare za ženu može da bude "olakšavajuća okolnost".

Psiholog Aleksandra Janković Printskrin: TV Pink

- Prevara je prevara. Tada nastaje doživljaj izdaje i iznenađenja jer osoba u koju smo imali poverenje nije opravdala to. Čak mislim da ta prevara muškarca s muškacem na prvi pogled deluje kao olakšavajuća okolnost, u smislu da ona nije bila svesna jednog dela njegove prirode, karaktera i orjentacije jer ovako uvek postoji varijanta da žena počne da se oseća loše jer misli da ona nije dovoljno dobra, privlačna, atraktivna, poredi se sa "protivnicom" i u toliko je to teže.

- Prevara muškarca sa muškarcem može da bude veliki šok, čudo i iznenađenje, ali je na neki način lakše jer je to nešto što je novo otkriveno o partneru i što ne govori zapravo ništa o njoj. Mnoge žene tada sebi kažu 'hvala Bogu da sam to sada otkrila i da nisam nastavila da živim s nekim ko ne voli i ne bira mene'.

Ljubomora, Preljuba, Mobilni, Smartfon, TAMABEPA, Problemi Foto-ilustracija: Profimedia

Aleksandra kaže da sve zavisi od osobe do osobe i da može biti zluradih komentara na račun žene koja nije mogla da zadrži muža.

- To su komentari tipa em nisi mogla da zadržiš muža, em te je i prevario sa muškarcem. Važno je kakva je postavka same osobe. Da se razvije svesnost o tome da je dobro što je to uradio jer je veliko pitanje da li vam je sve vreme bio lojalan i da li bi vremenom došlo do još nekog, goreg trenutka u kojem vas ostavlja. Uvek je bolja ova situacija nego stalna patološka briga da li vam je neko veran.

- Iz kliničke prakse mi je poznato da kada žena pita muškarca zašto si me prevario, misleći da će on da joj kaže da je loša, često muškarci zapravo kažu 'pa, ona je bila tu'. Objašnjenja su ponekad toliko glupava da ne zavređuju komentar, zaključila je naša sagovornica.

(Telegraf.rs/ Bojana Krstić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA