≫ 

"Ljubite se kao napaljeni klinci": Zašto ljudima toliko smeta privatan video Čede Jovanovića?

A evo šta na tu temu ima da kaže i seksolog prof. dr Aleksandar Milošević.

  • 42
Čeda Jovanović i zena Printskrin: Instagram/budikraken

Nakon što je srpski političar Čeda Jovanović objavio video sa letovanja na kom pleše u zagrljaju svoje supruge Jelene, društvene mreže su se doslovno "zapalile".

Dok plešu uz čuvenu pesmu Olivera Dragojevića "Kad mi dođeš ti", Čeda i njegova supruga Jelena razmenjuju nežnosti, a jednostavan komentar "Ja to zovem ljubav" koji je političar postavio uz video, mnogo govori o njihovoj vezi.

I posle 15 godina braka i četvoro dece, bračni par se ne libi da pokaže koliko su zaljubljeni, pa se neretko na njegovom profilu na mrežama može videti neka fotografija sa suprugom.

Međutim, ono što je bacilo senku na video koji je Jovanović postavio sa letovanja su komentari na kojima je nazvan "folirantom", a čitav čin "vulgarnošću" koja "ne priliči ljudima u tim godinama".

Čedu su "počastili" komentarima da se napio, da je snimak isceniran, itd, itd.

Ne možemo, a da se ne zapitamo zašto je nemoguće da je stvarno ljubav u pitanju? Zašto je neobično da bračni parovi i posle 15 godina veze i četvoro dece iskazuju svoje emocije u javnosti? I zašto je tabu da stariji parovi u Srbiji javno pokazuju emocije?

Čeda Jovanović, Čedomir Jovanovic, Jelena Jovanović Foto: Instagram/budikraken

Na ova pitanja odgovara prof. dr Aleksandar Milošević, psiholog.

- Lično ne osuđujem takvo ponašanje i stvar je odluke da li će neko to da radi ili ne. Međutim, seksualnost je jedna diskretna stvar i radi se prvenstveno o afinitetu nacije. Dok je u Holandiji sve potpuno otvoreno, mi smo sredina koja je u tom smislu dosta patrijahalna, konzervativna i to bode oči. Opet kažem, ne osuđujem ih, ali moj lični stav je da za jednu intimu i ljubav uvek ima dovoljno mesta da bude diskretna i blago skrivena. Svako javno pokazivanje te ljubavi možda ima za cilj nešto što nije ljubav - kaže prof dr Milošević u razgovoru za "Telegraf".

S druge strane, preterana uštogljenost u odnosu među partnerima u javnosti može da dovede da se i odnos među njima zaista naruši.

- Najvažnija je spontanost. Svako preterano pokazivanje intime je takođe preterano. Ako vam u crkvu ne dozvoljavaju da uđete u kratkim pantalonama, znači da postoji razlog zbog kog to treba da poštujete. Pošto živite u jednoj zemlji u kojoj je zastupljen konzervativan pristup ljubavi, zašto probijati te granice? Vi svoju nežnost prema supruzi možete da ispoljite i u svom domu i svojim delima, a preterano pokazivanje emocija može da bude obično pozorište - nastavlja.

Prema njegovim rečima, mladim ljudima je sve ovo lakše tolerisati jer imaju mnogi više temperamenta i energije.

- Smatram da bilo kakvo preterano pokazivanje ljubavi nije ljubav. Može da bude osobina, imate narcise, imate petlove, imate paunove i čak u životinjskom carstvu imate razne životinje koje pokazuju svoje lepote i one koje su skrivene. Umerenost u svemu, pa i u ljubavi - zaključak je seksologa prof. dr Aleksandra Miloševića.

(T.T./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deja

    1. avgust 2019 | 12:39

    Pa kad moze Stanika, Meduza, Ajfon, Nadezda da se ljube i da imaju sex kad cela Srbija gleda i gde god se pojave svi im ljube dlanove kao vladikoći,pa moze i propali Ceda da se ljubi, u ovoj propaloj Srbiji sve sto je bilo sramota sad se istice kao pozitivno, zato sam i otiso

  • Dr.

    1. avgust 2019 | 12:16

    Meni je ovo baš bezveze ! Kad je nešto privatno tako treba i da ostane, a ne da objavljuje ! Čeda je postao ko starletutka, nigde ga nema politički pa ajde onda ovako ! Žalosno !

  • Jeca

    1. avgust 2019 | 12:31

    Ljubav nema potrebe da se pojavljuje u javnosti, šta više, kada je prava, ona se skriva kao nešto najdragocenije. Nadrogirali se malo više, pa izgubili "plovak".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA