• 39

"On neće moći da ide na more, pa ne da ni meni": Da li je prihvatljivo ići bez partnera na letovanje

Tema koja se često pojavi među parovima

  • 39

Moj suprug nije uzeo godišnji odmor ovog leta i ja sam mu predložila da odem na more sa svojim prijateljicama. On se, međutim, ne slaže sa tim. Kako da se izborim sa ovom situacijom?

Zasebna letovanja su svakako tema koja je jabuka razdora mnogim parovima, pa dok jedan želi par dana za sebe, drugi veruje da jednostavno traži izgovor kako bi ga prevario. Međutim, šta se dešava kada jedno od vas dvoje ne može da ide na odmor zbog posla? Da li I drugi partner treba da žrtvuje svoje letovanje? Ponašanje partnera koji to od vas traži se smatra sebičnim, ali istina je da na ovo pitanje ne postoji tačan odgovor.

Zavisi od mnogo faktora.

Najavažniji od svih je vremenski period koji ste u vezi. Ako niste stigli da dovoljno upoznate jedno drugo, moguće je da ne postoji dovoljno poverenja i da se nisu razvila dubinska osećanja.

kofer okean more devojka plaža

foto: pixabay.com

Isto važi i za kvalitet veze. Ako postoji uzajamno poštovanje i odličnu komunikaciju, mnogo je lakše doći do dogovora kako da se reši ovaj problem na zreo način.

Veliku ulogu igra i nečija ličnost jer ako je, na primer, partner previše ljubomoran, nesiguran i sumnjičav i ako već postoje problemi u vezi, onda će letovanje bez njega samo pojačati probleme i dovesti do udaljavanja.

Šta možete da uradite?

Pre svega da komunicirate, otvorite svoje karte, saslušate jedno drugo, izrazite ne samo misli već i strahove i nesigurnosti. Možda vaš partner koji ostaje da radi smatra da ste sebični i da mislite samo na provod. Sigurno će smatrati da ne mislite na njega. U tom slučaju morate da mu objasnite da to nije tačno, da ga nećete prevariti i da uđete u srž njegove nesigurnosti. Dakle, on vama ne dozvoljava da idete sami na more samo zbog ličnih nesigurnosti. Onda se potrudite da saznate šta se krije iza toga "ne smeš da ideš da more", ali i iza onoga "želim da idem s drugaricama na more". Onda o tome zajedički popričajte.

Ako se i pored svega toga i dalje ne slažete, od vas zavisi šta ćete uraditi, a svaka odluka vuče određeni rizik po budućnost vaše veze.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Miki

    Ove godine ti, dogodine on sa prijateljicama. I nema ljutnje.

  • Natasa

    A da je obrnuto? Jel bi vi ostali zbog svoje zene?

  • N

    Mozda on pocinje od sebe,pa zato ne da zeni.🤷

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima